Bakıma girmeden önce 2 soru

burakkorull

Kayıtlı Üye
35-İzmir
merhabalar

2014 - 1,5 dci Joy aracımızın yıllık periyodik bakımı geldi 76950 km de servise 20 gün kaldı yazısı çıktı soru şudur

1- her 10 bin km de mazot filitresi değiştirmek gerekir mi ?

soru 2- sol ön disk üzerine fren pabucu iz yapıyor frene basınca acayip sürtme ve uğultu geliyor ( ıslık sesi değil ) komple disk ve fren pabucu değişse sorun çözülür mü ?

izmir'de bildiğiniz özel servis var mı ? güvenilir sağlam işçiliği olan teşekkürler

Merhaba,
1-Mazot filtresi 4 yıl veya 40.000 kmde bir değişir.
2-Aynı sorun benim aracımda da oldu balata sol ön diske 2 derin çizik açarak oydu. Ben ferodo premimer serisi disk ve balata taktım 3.000 kmdir hiçbir sorun yaşamadım. Orijinal balata ve diskler takıldıktan 300 km sonra sorun başlamıştı.

bahsettiğiniz markayı 1-2 kişi daha önermişti demek ki çok iyi bende ondan alayım.peki sizde yolda giderken lastiklerden bir uğultu sesi geliyor mu içeriye ? kelebek camından gelen rüzgar sesinden bahsetmiyorum sanki lastiklerden gıcık bir ses geliyor.

Ben memnun kaldım ama uzun süreli kullanımda nasıldır bilemiyorum. Bende lastiklerden uğultu sesi gemiyor, nasıl bir ses veya yeni mi başladı hep mi vardı? Eğer yeni başladıysa ve belirli bir kızı geçince (70-80km) başlıyor ve giderek artıyorsa bilyalardandır.

ferodo premimer serisi disk ve balata için ankarada fiyat araştırdım. disk takım 225tl balata 110 tl işçilik 50 tl istediler.
fiyatlar uygun mu ?

Ben yılbaşından önce 240a almıştım hepsini internetten. Şuan aldığım siteye baktım 269a geliyor. Karar sizin. 71TL Balata, 198TL diskler.

Ben yılbaşından önce 240a almıştım hepsini internetten. Şuan aldığım siteye baktım 269a geliyor. Karar sizin. 71TL Balata, 198TL diskler.

aldığınız site adresini mesaj atabilir misiniz ?

Geri