Bakim hkk

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan berc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

berc

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Herkese merhaba aracimin dorduncu yil bakimi geldi garantisi bitti yetkili serviste mi yaptirsam ozelde mi karar veremedim yetkili servis fiyati hakkinda bilgisi olan varmidir birde yetkili servisler castrol yag kullanmaya baslamis castrol kullanan deneyen arkdaslar varsa aramizda nasildir onceden elf yag kullandim hep

castrol iyi markadir sorun yaşamaz motorunu yeterince korur kollar merak etmeyin..

Özel mi yetkilii mi aslın da sizin vermeniz gereken bir karar cunki yeri geliyo 50 tl bile büyük önem sarfediyor aracınız kaç km bilmiyorum ama ağır bir bakıma girmeyecekseniz yani triger disk vs vs ağır bir parça değişimi olmayacaksa ben yetkilii servis derim

Burak Yılmazer, güzel yazmış.

2 konuda ben de yorum ekleyeyim.

Bilindik markalarda yağ onaylarını karşılıyorsa zamanında değişim yaptığınızda çok farkını yaşamazsınız. Ben de Motul'de çalışıyorum. Teknik yağ konusunda bir uzmanlığı yok ama büyük bir yağ üreticisinde daha çalıştım her şeyden önemlisi 15 senedir araçlarımda bu konuya çok dikkat eden kullanıcıyım. Önde gelen markaları kullanırım. Bazı viskozitelerde bazı markaların ekstra özellikleri olabiliyor. Örnek daha sessiz çalışma veya daha uzun ömür gibi. Bunları özelliklerinden inceleyebilirsiniz veya büyük sastış sitesi yorumlarından. Çok büyük bir ve ölçülebilirliği zor konu olduğundan tartışmaya açık yorumlardan kaçındım.

Benim de arabamın bugün 3. senesi doldu. 4. seneye girdi. Yani 3. bakımını yaptıracağım. Mart ayı kampanyası başlamış. Bunun dışında yapmazlar ama 4. yaşına da girince indirim yapıyorlardı ikisi birlikte yaparlarsa belki güzel fiyat çıkar. Her arabaya her serviste farklı fiyat çıkıyor o yüzden kendine yakın 2 servise sormanı öneririm. Özel servise göre yaklaşık %50 pahalı tutacaktır indirimler olsa da.

iyi b ustaya gidin hallederler renoult servisleri de çok fazla bilgiye sahip değiller yetişmiş elemanların hepsi dükkan açıyo gidipde servise öpülmeyin iyi bu usta illaki vardır paranız cebinizde kalsın aynı malzemeleri 2 katına satıyolar

Geri