Ayni mekanik ariza tespiti ile araç değişimi

Alpertunga4242

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Herkese mutlu günler. Renault clio 4 1.2 edc Joy Model araca sahibim. Aracı 2015 Mayıs ayında aldım. 3 defa yetkili servise gidip yağ eksiltme sorunu olduğu belirttim, her gittiğimde ise garantiden yağ ekledik takibini yapıcaz karşılığı aldım. Dün yine servise gittiğimde aracın yine yağ eksilttiği bilgisini aldım. Sorunun kullanıcı hatasından değilde aracın mekanik bir sorunundan dolayı olduğunu ve çözüm aradıklarını öğrendim. Aracım şuan 28 bin km de. Şu haliyle değişim talep edebilir miyim. Bı konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar bilgi verebilirse çok sevinirim. Tekrar herkese iyi günler

mrb hocam oncelıkle gecmıs olsun sıfır alınan aracların bazılarında bu sorun oldugu forumlarda bazı arkadaslarında bu sorunları yasadıgını duyduk hakkınızı sonuna kadar arayın bos bırakmayın sakın. musterı hızmetlerını arayın

Kanunen ayıplı ürün konumuna düşmüş durumda şu an. Tüketici hakları mahkemesinde bir tanıdığın varsa bu durumu sormanda fayda var. Ama elinde 3 defa aynı kusuru belirten belgeler olmalı. Geçmiş olsun, kolay gelsin.

Herhangi bir belge almadım servisten ama

Servisten bugün itibari ile aracı aldım. Görevliler ile görüştüğüm de aracın 1000 km de 100 gr yağ eksilttiğini söylediler. Maise yağ eksiltme ile ilgili attıkları mesajı ve gelen cevabı bana gösterdiler. Mesajda " edc 120 bg lik motorların şuan için aşırı ısındığı ve bir çok modellerinde yağ eksiltme sorunu olduğu anlaşılmaktaıdr. 1000 km de 500 ml altı yağ eksilten araçlar için şuan yağ tamamlanmasını garanti kapsamından ücretsiz olarak yapın, 500 ml in üzerinde eksiltenleri acil olarak bize bildirin. Yağ eksiltme sorununun çözümü için mühendislerimiz titizlik ile çalışmakta ve en kısa zamanda size dönüş yapılacaktır " yazmaktadır. Anlaşıldığı üzere aracıma şuan için tekrar yağ eklemesi yapıldı. Şuan itibari ile aracım 7.500 km de 2 litre yağ eksiltti bu 2 lt de servis ve Maise göre normal gelmektedir. Yeni izleyeceğim yol nasıl olmalıdır. Görüşleriniz benim için çok önemli

En iyisi gitmeden biraz yağ çekin arabadan, yeterince çekerseniz 500 ml sınırını aştığınızda neler olacağını görmüş olursunuz...

Yok o kul hakkına girer, ben olan arıza işin değişim talep edeyim diyorum. Mümkün mü

renonun servıslerı genelde olagan ustu bısı olmadan degısım yapmıyolar 4 defa yolda kaldım aku yuzunden sarj tutmuyordu 1 yıllık aracta en son sıkayet uzerıne saya soleye aracın akusunu zorla degıstırttım

Senin ki akü ile olan bi problem, benim ki direk motor yağı, üstelik hatayı servis te kabul ediyor.

Geri