Arka cam buharı atmıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan trajedi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

trajedi

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Aracım Renault rn 9 Yağmurlu havalarda arka cam buharı atmıyor olduğu gibi duruyor klorifer düğmesini açıyorum arka cam için düğmesi var ona basıyorum ama buhar duruyor gitmiyor neden acaba

Arka camın sağ ve sol kenarlarında rezistansın bağlantılar var onların sağlam olduğundan emin. Eğer sağlamsa rezistansın düğmesi veya rölesi bozuktur. Peki göstergelerde rezistansın ışığı yanıyor mu bastığınızda?

Evet ışık yanıyor bastığımda

Bir oto elektrik ustasına gösterdiniz mi?

rezisdanslar çalışıyor olsa belli eder zaten kendini iz yaparak en azından sokete bakın gevşiyor o bazen yoksa elektrikçiye kısa bir ziyaret gözükmekte....

Evet ışık yanıyor bastığımda
O zaman arka camdaki bağlantılar kopmuştur. Siz yapıştıramaxsınız onu elektrikçiye gitmeniz lazım. Ya da röle ömrünü doldurmuştur. İnşAllah röle değildir. Yoksa orta konsolun sökülmesi lazım.

bi tavsiye
eğer göstergedede ışık yanıyorsa dediğiniz gibi camdaki bağlantılar yerindemi ona bakın eğer kopuk ise güzel zımpara yapıp cam fitiline sıkıştırın.eğer gene çalışmıyorsa rezistansta kopuk var demektir.bunun içinde mecbur arka cam değişiyor.

Benim sadece solda baglanti var yani calismiyo ayrica kopuk varsa bakir kaynaklari var oto teypciler kopuk yeri kaynak yapabiliyolar cam degistirmeye gerek yok

Geri