Aracın Stop etme sorunu

karabayir42

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhabalar;

Aracım 1998 Clio 2 RTE Dün sabah evden işe giderken ( Yaklaşık 12 km) Sorunsuz şekilde aracım çalıştı sıkıntısız şekilde işyerine geldim.Akşam eve giderken araç durduk yere virajlarda dönerken ve viteste iken yavaşlayınca yani gazdan ayağı kesince devir düşünce kendiliğinden stop etmeye başlıyor.Aynı şeyi Hem lpg de hemde benzinde yapmaktadır.Eğer yavaşlarken veya virajdan dönerken aracı boşa alıp gidersem stop etmiyor.Yardımcı olabilir misin.

Avans ayarı vardı eskiden acaba yeni araçlarda da varmı bilmiyorum. Bilen bir arkadaş yanıtlayacaktır sanıyorum. Geçmiş olsun.

Dün stop etme sorunu ile ilgili birşey fark ettim gündüzleri olmuyor akşamları farları açınca yaklaşık 20-25 km gidinceye kadar sorun devam ediyor sonra sorun ortadan kalkıyor.Acaba aküden midir.

Büyük ihtimalle ateşleme bobini sorunu bu. Aracını çekişten düşürür, motor durdu duracak seviyede çalışır veya durur. Elektriğe ihtiyaç duyulan herhangi bir cihaz açtığınızda hissettirir. Aracınız 1 ya da 2 silindir eksik çalışır. Artı her zaman yapmaz ne zaman yapacağı belli olmaz. Motor soğukken yapmaz ısınınca da ne zaman yapacağı belli olmaz.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Büyük ihtimalle ateşleme bobini sorunu bu. Aracını çekişten düşürür, motor durdu duracak seviyede çalışır veya durur. Elektriğe ihtiyaç duyulan herhangi bir cihaz açtığınızda hissettirir. Aracınız 1 ya da 2 silindir eksik çalışır. Artı her zaman yapmaz ne zaman yapacağı belli olmaz. Motor soğukken yapmaz ısınınca da ne zaman yapacağı belli olmaz.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

merhabalar 40 gündür yapmadı boğaz kelebeğini temizletmiştim sorun çözülmüş müdür.

Aynı sorunu geçtiğimiz yıllarda ford focusta defalarca yaşadım sebepleri ;

Boğaz kelebeği
Buji ve ateşleme sistemi (Kablolar ve bujiler değişti)
Gaz (alınan yer)

Şeklinde tecrübe edildi muhtemelen boğaz kelebeği temizlendiği için düzelmiştir (Tinerle siliyorlar bir güzel)

Rölantide hırlama titreme fren yapınca ışıklarda durunca stop etme sorunu oluyordu ...

Geri