Aracımın ön kapıları dışardan açılmıyor ve Radyo sorunu Megane 3 - 2010

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan BiEmrah
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

BiEmrah

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Abilerim, kardeşlerim öncelikle herkese selamun aleyküm.

Yaklaşık 1.5 yıldır kullandığım 2010 Megane 3 1.5 dCi aracım 1 aydır sanayide tamirdeydi.
Tamire giderken her hangi bi sorun yoktu fakat şimdi aracımı aldım.
Orada bi sorun yoktu fakat geldiğimde arabanın ön şöför ve yolcu kapıları kitlendikten sonra açılmadı. (dışardan açılmıyor, içerden açılıyor)
Arka kapılarda bi sorun yok fakat ön kapıları maalesef hiç birşekilde açamıyorum.
Şöför kapısını ise anahtarla açmayı denedim fakat nafile. :(
Bu sorunu servise felan gitmeden halledemezmiyim?

Aracımı sanayiden aldıktan sonra radyonunda çalışmadığını farkettim.
Onarım esnasında muhtemelen akü söküldü.
Fakat 1 yıl önce akü değişimi yaptığımda buna benzer sorun yaşamıştım akünün kutuplarından birini söküp takınca düzelmişti.
Bu sabah akünün + kutup başını söktüm taktım radyo yine de çalışmadı.
Navigasyon ekranı açılıyor dijital saat geliyor fakat navigasyon ekranı ve radyo ekranı görünürde yok.

Not: akü üzerinde normalde yeşil ışık yanması gerekiyor fakat o yeşil ışığı göremiyorum.

Yardımlarınızı bekliyorum.
Saygılarımla
İyi forumlar.

Kapi olayinda kapi kilit merkezleri var dagitici panel kisa devre yapabiliyor bazi gozleri bazen on kapiya giden hatta bir sikinti olmustur belki radyo olayida bu olaya sebep olan nedenden oturu buyuk bir ihtimal o sekilde olmus olabilir yapacaginiz en guzel sey bence iyi bir elektrikci bulup yanina gitmek cunku ölçülüp bicilmesi gereken bircok yeri var arabanin Sigorta ile alakali bir durumda olmus olabilir buyuk ihtimal tamirde kaldi zaman ya kutuplari bir sekilde bir birine carptirarak bir kisa devreye sebep olmus olabilirler . tabi bu dediklerim sadece bir varsayim en iyisi isi ehline birakip sorunu cozmek.

Geri