aracım sola çekiyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cagdeg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cagdeg

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
arac önce sola cekiyordu 4 lastik değiştirdim rot yapıldı hala sola cekiyor lastikçi rot tutmaz salıncak falan bişeyler değşcek dedi ne bunlar basına gelen var mı neden sola ceker salıncakta bişey yok diyen ustam da var sadece rot kolunu değiştirsek olur mu basına gelen var mı

Rotlardan büyük ihtimal.:eyv

Ben ilk aldığımda megane 2'yi salıncaklarını değiştirmişlerdi. Ama aldığımda sola sağa çekme filanda yoktu. Alır almaz tüm bakımlarını yaptırınca öyle denk geldi sadece.

Rotillerdendir iyi bir balanscı sorunu anlayacaktır.

Abi bilgisayarli rot yapan yerler var aracin lastiginde falan bir derece sapma olsa sana soluyo oraya sok belli olur bence

Sorun eğer birden sola çekme ise (özellikle karda yolda durmaz araba sağa sola oynar) rot ayarından değil tıkırtı burcu denilen parçanın eskimesi sonucu olur. Bu parça piyasada çok bulunmayabilir. Çok pahalı da değil aslında 20 - 30 Tl civarı olmalı. Bence iyi bir rot balansçıya gidip bu parçanın gidip gitmediğini bir sordurun.

Rot başı olabilir.Salıncak burçları ya da travers burçları olabilir en kötüsü travers yamuk olabilir.En basiti lastiğin havası az olabilir.

Biz buradan sadece tavsiyede bulunabiliriz. Orada bir çok parça var. Araba liftte kaldırıp tekerler elle kontrol edildiğinde eğer boşluk yoksa olay salıncak burcuna gidiyor. Eğerki rotil değişecek derlerse salıncak söküleceği için salıncak burclarınıda değiştir yada salıncağın komple yenisini al. Dediğim önce boşluk varsa bu giderilmeli. En son salıncağa baktır biraz zaman ister sökmesi kolay değil.

Rot başı olabilir.Salıncak burçları ya da travers burçları olabilir en kötüsü travers yamuk olabilir.En basiti lastiğin havası az olabilir.

Benim arabanın travers yamuk ama hızlanınca sagasola çekmiyor sizce düzelttirmelimiyim. Şaseci 250 tl dedi

Geri