Aracım sağa sola savurmaya başladı...

ercan_korulu

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar tecrübelerinize ihtiyacım var.Yaklaşık bir haftadır aracım özellikle bozuk asfaltta aşırı derecede sağa sola çekmeye başladı.Hatta düz yolda bile kaydığını hissediyorum.Bozuk yolda direksiyonu sabit tutmak için baya bir kuvvet harcıyorum.Resmen zor tutuyorum yolda....

Rot balanscıya gittim.Ön takıma bakıldı,adam çatlak filan varmı diye iyice inceledi.Öntakımda sıkıntı yok.Amartisörlere baktı patlakmı diye patlak değil.Adamda şaşırdı.

Şimdi arkadaşlar bu sizce neden olabilir?

rot balanscıya gidin bi

Ön takımda sorun yok lastiklerinde iyi ve sen bu şekilde kayıyorsan a_)1 büyük içip binmişsin araca hemen in:)) 2_) deprem filan oluyor yolda:sarhoş​mümkün değil böyle birşey sen GERÇEK bir rot-balanscıya git bence bu adamı hiç sevmedim....

Ön takımda sorun yok lastiklerinde iyi ve sen bu şekilde kayıyorsan a_)1 büyük içip binmişsin araca hemen in:)) 2_) deprem filan oluyor yolda:sarhoşâ€‹mümkün değil böyle birşey sen GERÇEK bir rot-balanscıya git bence bu adamı hiç sevmedim....

Bir büyük içmediğime eminimde :) Rotbalalanscı eminmi o şüpheli o zaman.Bir kaç rotçuyada gideyim bari...

Abi kaza yapıcam diye korkuyorum resmen.Hiç bu kadar tedirgin olmamıştım.Demekki gerçekten bir sorun var...

rot balansa bir ugramanız gerekıyor

başımdan geçen bir olayı söyleyeyim. araç sağ sola çekme yapıyordu. rot balasnta herşey normaldi. hiç bir şey bulamadılar... en son direksiyon kutusu arızalanmış meğerse o değişince sorun kalktı... bazen ummadığımız yerlerden çıkabiliyor..

quote_icon.png
ercan_korulu Nickli Üyeden Alıntı

Bir büyük içmediğime eminimde :) Rotbalalanscı eminmi o şüpheli o zaman.Bir kaç rotçuyada gideyim bari...

Abi kaza yapıcam diye korkuyorum resmen.Hiç bu kadar tedirgin olmamıştım.Demekki gerçekten bir sorun var...

ön amortisörlerimizde sağlam değilmi dostum?

Ön tekerlerin dönüş açısından kaynaklanıyordur sen direksiyonu düz tuttuğunda ön tekerin biri ya sağa ya sola hafif dönüktür sağlam bir rot balans cı bul bilgisayarda baktır derim. Direksiyon çubuklarının ayarı bozulmuş yada boşluk yapmıştır en kötü ihtimalle de direksiyon kutusu arızalanmış olabilir.

Aracın lastiklerinde belli bir yede aşınma yoksa rot ayarında bir şey yoktur kardeşim. Direksiyon mafsalı küflenmiş veya etrafına bir şey sıkışmış olabilir. Baktır bir istersen.

Bu işi adam gibi rot balansçı çözer dediğiniz arıza %100 ön takımdan başka gideri yok:eyv

Geri