Arac satisi - ilginc durum

banagelensanagelsin

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Aracimi dun satisa koydum. Aslinda 3-4 yil daha kullanmayi planliyordum ancak yakinda burada sehire EURO6 altindaki dizellerin girmesi yasaklanacak, benim is yerimde sehirde, cocugun kresi de oyle. benim arac kil payi euro6 ui kacirmis sanirim :) benzinliye donecegim.

Komik durum su, Turkiyede 1.5 DCI lar peynir ekmek gibi giderdi ben ordayken, hala da gidiyor sanirim ki fiyatlar 90 binlere dayanmis. Burada tam tersi, Fransiz araclarina ozellikle 1.5 DCI lara karsi buyuk onyargi var ve muhtemelen satmam yarim yilimi alir. TL olarak fiyati 50.000 TL civari. arac 2015 model 100.000 km de ve manuel. hihi

Arac ithali kolay olsaydi da bir tanidigima satardim turkiyeden

Bahsettiğiniz durum gayet normal. Son yıllardaki yenilenebilir enerji alanındaki gelişmeler ve avrupa ülkelerinin fosil yakıtlı araç üretimini kademeli olarak ortadan kaldırma kararları bu yaşadığınıza sebep oluyor. Bir süre sonra alacağınız o benzinli aracı da yok parasına satacaksınız. Muhtemelen orada artık kullanılamayacak olan o dizel ve benzinli araçlar bizim gibi bu teknolojilerde geri kalmış ve çevre duyarlılığı olmayan ülkelere gönderilecek. Yani sonuç olarak bana sorarsanız doğrudan elektrikli alabiliyorsanız en iyi tercih o olacaktır.

Biz ise dizel dumanını solumaya en az bir 30 yıl daha devam edeceğiz diye düşünüyorum.

FIG-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Evet dogru ancak elektrikli araclar hala cok pahali hybrid almak istesen bizim verebilecegimiz fiyatlardaki araclarv200-300 bin km de, elektrik dolum istasyonlari da yetersiz, o yuzden simdilik benzinliyle devam edicez.

Fluence i 2011 model mitsu lancer 1.8 ile takas ettim dun, servise birsktim genel bakim icin bakalim ne masraf cikacak

Geri