Araç ilk çalıştırma esnasında gelen ses hakkında.

tcicikler

Kayıtlı Üye
22-Edirne
Arkadaşlar merhaba araç ilk marş alırken videoda görüldüğü gibi marşı aldıktan sonra kısa bir süre için bir ses geliyor. Bu ses sadece soğuk havalarda karşılaştığım bir durum. Yazın hiç böyle bir ses olmadı ya da aracı daha korunaklı bir yere park ettiğimde olmuyor. Aracı çalıştırıp biraz sürüş yapıp ısındığında stop ediyorum tekrar starta bastığımda da olmuyor ses. Daha önce böyle bir sesi dizel aracımda marşı aldıktan sonra marş basmaya devam edersem duyuyordum ancak bu da aynı şey midir bilemediğimden bilgi amaçlı konuda tecrübesi olan birisi varsa sormak istedim. Videodaki ses biraz düşük kusura bakmayın ama yüksek sesle dinleyince duyuluyor.
Sorun aküden kaynaklanıyor olabilir mi? Veya çok soğuk diye araç bir süre daha marş basıyor olabilir mi?

Eğer sesi yanlış duymadıysam marş dişlisi geri sayımda geç kalıyor. Çok korkulacak bir durum değil. Marş dişlisi marşı bıraktığında geç geri geliyor

Eğer sesi yanlış duymadıysam marş dişlisi geri sayımda geç kalıyor. Çok korkulacak bir durum değil. Marş dişlisi marşı bıraktığında geç geri geliyor
evet videonun tam olarak 2. saniyesinde geliyor ses marş aldıktan sonra. bana da marş motoru volana ilk hareketi verdikten sonra bi süre daha dönmeye devam ediyor volanla beraber gibi geldi. ancak dediğim gibi bunu sadece soğuk havalarda yapıyor. acaba dişlileri yer mi diye şüphe etmeye başladım. tabi bir sorun teşkil etmeye de bilir.

Geri