Araç içi orta stop lambası

şebinli

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Selam arkadaşlar 2007 model symbol var arac zamanla içine toz girmiş biraz pimpirikli biri olduğum için açıp içini temizlemek istiyorum nasıl açabilirim bilgi verirmisiniz tamamen onu çıkarıp temizlemek istiyorum ışığını vs.

​Araç içi stop lambası mı?

3.stop.lambasi-renault-reno-r-clio-sedan-fiyati-ucuz-oto-yedek-parca-en-ucuzu-fiyat-01-renault-7700433126-280x280.JPG

yani bu hocam.

Kardeşim aynı durumu yaşamış birisi olarak sana tecrübelerimi yazayım. Yan tarafında iki tane düğme var onlara aynı anda basınca arka kısmı çıkıyor.Sonra ortada iki diş var hafif ileri itip kaldırınca o da çıkıyor sadece lamba kalıyo onuda sola hafif çevirince çıkar istediğin gibi silersin. Ben temizleyim derken tamamen kırmıştım. Renault yetkili servisinde 52 liraya aldım korkma yani fazla pahalı değil :)

Kardeşim aynı durumu yaşamış birisi olarak sana tecrübelerimi yazayım. Yan tarafında iki tane düğme var onlara aynı anda basınca arka kısmı çıkıyor.Sonra ortada iki diş var hafif ileri itip kaldırınca o da çıkıyor sadece lamba kalıyo onuda sola hafif çevirince çıkar istediğin gibi silersin. Ben temizleyim derken tamamen kırmıştım. Renault yetkili servisinde 52 liraya aldım korkma yani fazla pahalı değil :)
Sayım hocam çok teşekkür ederim Allah razı olsun pimpirikli biri olduğum için orası zamanla tozlanmış temizmek istiyordum senin dedigin taktiği uygulayıp yarın temizleyecem çok sağol.

Benim aracın da o lambasının içinde içinde siyah siyah, halı sahalardaki plastiklere benzer şeyler var. Yarın nasipse ben de söküp temizleyeyim. Önceki sahibi sağolsun hiç ilgilenmemiş bu gibi şeylerle.

Teşekkür ederim @burak58600 kardeşim.

Yan tarafında iki tane düğme var onlara aynı anda basınca arka kısmı çıkıyor.Sonra ortada iki diş var hafif ileri itip kaldırınca o da çıkıyor sadece lamba kalıyo onuda sola hafif çevirince çıkar
Usta bu ortadaki iki dişi göremedim ben? Dış kapağı çıkardım ama, o iki dişi göremedim.

Kusura bakma biraz geç oldu ama bende bu gün söküp taktım. Kapağı kaldırdıktan sonra karşıda iki adet vida var onları çıkarman gerekiyor. Birde bagaj üstü döşemeyi tutan bagaj kaplamasının renginde plastik vida gibi birşey var onu da döşemeyi cekerek çıkarttın mı gerisi senin maharetine kalmış benim stop lambasının içinnde arı vardı onları çıkartıp ufaktan sildim. sonrasında yerine takaçaksın hepsi bu. kolay gelsin:eyv

Benim stop lambasının içinde kocaman bi arı vardı. Girmiş orda ölmüş. Tozlar da cabası. Basınçlı hava tabancasıyla bi güzel hava bastım. Zamanla yerinden oynayan plastik trimden nası girdiyse öylede çıktı herşey. Sürekli uğraşmak istemiyosan sök tabi. Ama ben basınçlı havayla temizliyorum.

Geri