Araç iç kapı plastikleri boyanması

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan PASHA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

PASHA

Cavit KÖKTÜRK
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
hayırlı akşamlar arkadaşlar.

2001 megane aracımın kapı iç açma kolu ve tutamaklarını yıllarım vermiş olduğu yıpranmışlık halinden kurtarmaya karar verdim.
ilk olarak düşüncem sıfır alıp takmaktı ama boyayıp daha iyi olacağını düşündüm motip mat siyah akrilik boya ve motip akrilik vernik aldım. ürünleri plastikte kullanımı mevcut. malzemeyi zımparalayıp boyamak mı daha iyi olur yoksa zımparalama dan mı boyamak daha güzel olur ?

birde araca philips marka XTREME vision H1-H7 uçları mavi 55W lık uzun kısa ampul aldım. ürünleri kullanan var mı ürünlerin kullanımı nasıl ?

ayrıca uzunlara 100W lık osramın ampullarini taksam far plastiğinde deformasyon olur mu ısınma kaynaklı ?

yorumlarınız için şimdiden teşekkürler...

Moderatör tarafında düzenlendi:
Hayırlı akşamlar;

1) Plastik parçanın ilk önce kir ve yağlardan arındırılması gerekiyor.

Bir kovaya elinizin dayanabileceği kadar sıcaklıkta su doldurun içine bulaşık deterjanı koyun ve köpürtün. Plastik parçaları kovanın içinde 10 dakika kadar bekletin ve bulaşık süngeri ile temizleyin. Suda durulayıp kurutun.

2) Malzemenin zımparalanması gerekiyor.

Zımparalamada 2 çeşit yapılabiliyor. 320 no lu zımpara kullanarak boyayı kaldırabilirsiniz, arkasından alkol ile silip astar atıp boyayı sonra yapabilirsiniz. Motipin arkasında süreleri yazar.

Veya 1000 veya 1500 nolu zımpara ile boyanın yüzeye tutunması için hafifçe zımparalayıp alkol ile temizleyip arkasından da boya atarsınız. En sona da vernik atarsınız. Süreler yine motipin arkasında yazar.

Boya tecrübeniz yoksa youtube videolarına bakmanızı tavsiye ederim. Kesinlikle elinizde sürekli basılı tutup yapmayın. Emeğinize yazık edersiniz.

100w lık ampullerden de uzak durmanızı tavsiye ederim. Tesisat ona uygun değil.

Hayırlı akşamlar;

1) Plastik parçanın ilk önce kir ve yağlardan arındırılması gerekiyor.

Bir kovaya elinizin dayanabileceği kadar sıcaklıkta su doldurun içine bulaşık deterjanı koyun ve köpürtün. Plastik parçaları kovanın içinde 10 dakika kadar bekletin ve bulaşık süngeri ile temizleyin. Suda durulayıp kurutun.

2) Malzemenin zımparalanması gerekiyor.

Zımparalamada 2 çeşit yapılabiliyor. 320 no lu zımpara kullanarak boyayı kaldırabilirsiniz, arkasından alkol ile silip astar atıp boyayı sonra yapabilirsiniz. Motipin arkasında süreleri yazar.

Veya 1000 veya 1500 nolu zımpara ile boyanın yüzeye tutunması için hafifçe zımparalayıp alkol ile temizleyip arkasından da boya atarsınız. En sona da vernik atarsınız. Süreler yine motipin arkasında yazar.

Boya tecrübeniz yoksa youtube videolarına bakmanızı tavsiye ederim. Kesinlikle elinizde sürekli basılı tutup yapmayın. Emeğinize yazık edersiniz.

100w lık ampullerden de uzak durmanızı tavsiye ederim. Tesisat ona uygun değil.

Çağrı bey ilginiz için teşekkürler.

dediğiniz gibi ilk önce sıcak su ve deterjan ile temizledikten sonra hafifçe zımparalayıp ilk denemesini yapacam haftasonu. görsel açıdan nasıl olduğuna bakıp ona göre işleme devam edecem.

100 lük ler zaten ısı açısından da farın platiğini zamanla deforme eder. elektrikçi olduğumdan kabloların kaldırmıyacağını görünce anladım zaten. ona özel kablo çekmek lazım.

hafta sonu yaptıklarımı fotoğraf çeker sizinle paylaşırım.

hayırlı akşamlar...

lEX86Q.jpg
[/URL]VEOG1B.webpnEda3N.webpvZGlvA.webp1Nb3lB.webpLQMXW0.webprE4aoa.webp7AJprL.webp

kapı iç açma kolu ve tutamak boyama aşamaları.

Ekli dosyalar

• VEOG1B.webp
    VEOG1B.webp
    21.1 KB · Görüntüleme: 0
  • nEda3N.webp
    nEda3N.webp
    55.1 KB · Görüntüleme: 0
  • vZGlvA.webp
    vZGlvA.webp
    43.4 KB · Görüntüleme: 0
  • 1Nb3lB.webp
    1Nb3lB.webp
    61.9 KB · Görüntüleme: 0
  • LQMXW0.webp
    LQMXW0.webp
    60.9 KB · Görüntüleme: 0
  • rE4aoa.webp
    rE4aoa.webp
    37.1 KB · Görüntüleme: 0
Son düzenleme:
Maşallah çiçek gibi olmus

LG-H525 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Zımparadan anlaşıldığı üzere baya bir emek var. Elinize sağlık. Güzel olmuş. :eyv

Maşallah çiçek gibi olmus

LG-H525 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

teşekkür ederim kadir bey....

Zımparadan anlaşıldığı üzere baya bir emek var. Elinize sağlık. Güzel olmuş. :eyv

teşekkürler çağrı bey. zımpara kullanmadım (zımparayı bulamayınca eldeki imkanlarla) bulaşık süngeriyle daha kolay oldu : ))

bende bu kadar beklemiyordum açıkçası süper oldular. hatta vidalarıda boyadım jilet gibi çıktılar.

Yemin ederim ince zımpara kullandınız sandım. Süngerle şahane olmuş.:eyv

Harika olmuş, güle güle kullanın. Benim araçta da böyle bir olayla karşılaşırsam uygulamınızı birebir yaparım. :eyv

Geri