arabanın balatası mı bitti acaba bilemiyorum ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan saho
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

saho

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar aldığım arabaya birkaç kişi oturdu ve dedi ki sen bu balatalara baktır. Fakat sahibi bana gerek olmadığını söyledi. Bugün biraz dur-kalk yaptım. Arabanın kavraması yukarıda, kavrama noktasındayken gaza bassam bile gitmiyor nerdeyse çok acayip birşey. Bugün trafikte 3-4 kere stop ettirdim ve ettirmemle korna seslerini işittik :(

İnsanın moralini bozuyor. Okuduğum bazı bilgilere göre de renault lar yukarıda kavrıyormuş diyorlar. Şu an arabanın balatasının bitip bitmediğini en kolay nasıl anlarım acaba ? sadece debriyaj balatasını değiştirmem yeterli gelir mi acaba ? baskı balata dedikleri şey ne oluyor ?

Benim araba CLİO II HB 2006 MODEL 1.2 MOTOR

bu araba için valeo marka iyi olduğunu duydum, internetten hangi siteler güvenilir acaba ?

Bitip bitmediğini anlamanın birçok ölçütü vardır ancak çok anlaöıyorsan bu işlerden senin bu durumu tayin etmen zordur.Bence en yakın yetkili servise git orada arkadaşlara durumunu anlat de ki şüpheleniyorum ve eğer gerekliyse fiyat almak isterim onlar araçla tecrübe yaparlar ve durumu anlarlar hemde fiyat alırsın özel servis ve yetkili arasında mukayese eder tercihini yaparsın belki de hiç gerek yoktur.

Bitip bitmediğini anlamanın birçok ölçütü vardır ancak çok anlaöıyorsan bu işlerden senin bu durumu tayin etmen zordur.Bence en yakın yetkili servise git orada arkadaşlara durumunu anlat de ki şüpheleniyorum ve eğer gerekliyse fiyat almak isterim onlar araçla tecrübe yaparlar ve durumu anlarlar hemde fiyat alırsın özel servis ve yetkili arasında mukayese eder tercihini yaparsın belki de hiç gerek yoktur.
mırac kutlu hocamın dedıgı gıbı sen oyle yaptır yaptır hocam belkıde hıc degıstırmen gerekmıyordur servıse yada bı ozel servıse gotur baktır hemde fıyat almıs olrsun

mırac kutlu hocamın dedıgı gıbı sen oyle yaptır yaptır hocam belkıde hıc degıstırmen gerekmıyordur servıse yada bı ozel servıse gotur baktır hemde fıyat almıs olrsun

Çok teşekkür ederim dediklerinizi yapıcam.

arkadaşlar renault yetkili sevise, (hede oto'ya) gittim bugün. Arabanın debriyaj balatası iyimiş. jant kapağını kaldırıp, el feneri ile balataya baktılar, normal arabaya binipte baktılar heşrey normal dendi. Sorun bendemi acaba ? :(

Arkadaşlar özellikle park etmede çok sorun yaşıyorum. dar yerlerden geri geri gitmek felan benim için çok zor. acaba alışır mıyım ileride ? ne yapmamı önerirsiniz. bizim burda cumartesi pazarının (bakırköy adliyesinin önündeki boş alan) orda arada sırada gidiyorum. alıştırma yapıyorum ama park için nasıl bir alıştırma yapabilirim acaba ?

Jant kapağını kaldırıp debriyaj balatasına bakmak ? Ben mi yanlış anladım ?

jant kapagını kaldırıp debrıyaj balatasına bakmak nasıl bır işlemdır acaba

Jant kapagını kaldırıp (Janttan Söküp) teker balatalarına bakmışlardır bu aslında imkansız çünkü saç janttan balata görünmez :)

Debriyaj testi ile ilgili bir sürü konu var forumda

Clio HB en kolay park edilebilen araba Park edemiyorsan göz gezdir.

s-240b68e02d10eed82bdaacf6ac57e6043e5fd29c.webp

s-cfde3fb57171842d005665f84c7ea83579f3b7ed.webp

s-4da7a44d7519d81d5e7238b80611e9ec92217f14.webp

s-b6c393ab588235290621af861ff44c04563f7277.webp

s-6cdbf48efdc32361e6da98624bb1833678f0334e.webp

s-f4a41c24fb5ac79f6470578abc6018a65c223573.webp

Jant kapağını kaldırıp baskı balatayı kontrol eden ustaya hürmetler, sor bakalım egzoztan bakınca subap ayarını da görebiliyormuymuş...

Geri