Araba Visteste Gitmiyor ?

rapzede34

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 1 aylık clio 4 1.2 joy sahibiyim dün aracı park ederken geri vitese taktığımda araba gitmedi yani vites boştaymış gibi bir durum oldu aynı şekilde bu sabah 1. vitese takıp kalkış yaparken araç gene gitmedi vitesi 1 e değilde boş konumda bırakmış gibi 1 cm bile ileri gitmedi ( el freni çekili değildi ). Bu sabah servise gittim bana dediklerine göre araç park halinde durduğunda araç yeni olduğu için arka fren kampanaları yapışıyormuş ? Benim anlamadığım dün aracı park ederken geri vitese taktığımda aynı sorun oldu ve yaklaşık 30 km lik bir yoldan gelmiştim böyle bir durumu yaşayan varmı ?yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba arkadaşlar yaklaşık 1 aylık clio 4 1.2 joy sahibiyim dün aracı park ederken geri vitese taktığımda araba gitmedi yani vites boştaymış gibi bir durum oldu aynı şekilde bu sabah 1. vitese takıp kalkış yaparken araç gene gitmedi vitesi 1 e değilde boş konumda bırakmış gibi 1 cm bile ileri gitmedi ( el freni çekili değildi ). Bu sabah servise gittim bana dediklerine göre araç park halinde durduğunda araç yeni olduğu için arka fren kampanaları yapışıyormuş ? Benim anlamadığım dün aracı park ederken geri vitese taktığımda aynı sorun oldu ve yaklaşık 30 km lik bir yoldan gelmiştim böyle bir durumu yaşayan varmı ?yardımcı olursanız sevinirim.

bu durumu yaşarken debriyaj kavrıyor ise ve frenler şişmiş kendilerini bırakmamış ise aracın ilerlemediği gibi motorunda zorlanması hatta stop etmesi gerekir, yaşadığınız durum böyle birşeymi.

yoksa debriyajdan çekiyor hiç kavrama hissi oluşmuyormu, bu iki durumdan hangisi sizin yaşadığınız ? ikisi arasında çok büyük fark var.

Öncelikle aracınız hayırlı olsun. ALLAH KAZA BELA VERMESİN ... ben hiç buna benzer sorun yaşamadım 1.2 de benim fikrim çok sert kullanıyorsanız vitesi belki yalama yapmış olabilir vites kutusunda . servisin verdiği cevap çok hoş :D ben 1 hafta kullanmadan bıraktım hiç böyle birşey olmadı yeni olduğu zamanda . konu hakkında bilgisi daha iyi olan arkadaşlar size yardımcı olur.

Mesela vitesi 1 e taktınız debriyaj ile kavrama noktasına getirip aracın titremesini hissedersiniz işte o durum yoktu araç titremedi. debriyajı bırakmadım vitesi boşa alıp tekrar 1 e taktım sorun yoktu

Sağolun umarım bu sorun beni pişman etmez.

Mesela vitesi 1 e taktınız debriyaj ile kavrama noktasına getirip aracın titremesini hissedersiniz işte o durum yoktu araç titremedi. debriyajı bırakmadım vitesi boşa alıp tekrar 1 e taktım sorun yoktu

aracınızın garantisi mevcut ve yepyeni bir araç, şu anda bu şekilde çözüm bulmadan sürülecek her 1dk size kritik ve pişmanlık verebilecek çözümü zor olan sorunlara sebeb verebilir. internetden bizlere danışarak bizlerden duyacağınız çözüm vs gibi yöntemlerdense acilen serviste bunun çözümünü bulmanızı dilerim.

eğer sorun frenler ise bunun çözümü ucuz ve kolay ama çözülmemesi çok büyük felaketlere sebeb verebilir, biliyorsunuz sıkışan frenler disk olanlar değil kampana olanlar olur genelde ve bunlar eğer sıkışık ilerler ise hem çabuk aşınırlar hemde dönüşlerde arkanın yol izinden kopmasına sebeb verebilirler, ayrıca zorlanan motor ,şanzıman olduğundan motor kulaklarına vede baskı balataya, kampanalara çok çabuk zarar verebilir.

eğer sorun baskı balata ise bunun 1 ucuz olan durumu olabilir oda hidrolik yağda kaçak vardır, kaçak giderilir yağ ilave edilir baskı balata sertleşir eski haline gelir vs vs , eğer sorun baskı balata kendisi hatalı ve kavramıyor ise buda aşağı yukarı sizin aracınız için 700tl civarı bir tutar demektir.

hem servis kullanıcı hatası dememesi için, hem diğer parçalarınız zarar görmemesi için hemde sizin ve araca bineceklerin güvenliği için servise gitmenizi tavsiye ederim.

Hemen yanıtladığınız için teşekkürler renault inanlar a gitmeyi düşünüyorum aldığım yerdeki servisten memnun kalmadım herşeye bahane buluyor hava soğuk diye kampanamı yapışır erzurumdaki adam ne yapsın .

Hemen yanıtladığınız için teşekkürler renault inanlar a gitmeyi düşünüyorum aldığım yerdeki servisten memnun kalmadım herşeye bahane buluyor hava soğuk diye kampanamı yapışır erzurumdaki adam ne yapsın .

rica ederim ne demek, mekanik anlamda çok fazla haşin neşin olmayan insanlarıda anlıyorum, bir yandan makine mühendisi olduğum vede iş makinaları sektöründe servis ile yıllarca çalıştığım için teknisyenleride anlıyorum ve genelde becerebilirsem hep köprü olmaya çalışıyorum.

size diyeceğim şuki araba dediğiniz çok şey başarıyor, dakikada 3000 devir dediğini şey 1 dakikada 3000 tur demek buda 60a bölünür ise 50 eder yani motorunuzun pistonları siz 3000 devir yaparken saniyede 50 defa tur tamamlıyor emiş,sıkıştırma,patlama,egsozlama yapıyor,yanlış duymadınız saniyede 50 defa! oda 3000devirde :)

özetle bu meletler gerçekten çok şey başarıyor hele heleki bizim türkiye yollarında,yakıtıyla ve kullanım karekteristiklerimiz ile.

bu sebeble çok olumsuz olmayın emin olun gerçektende frenler şişmiş olabilir gayet normal ve çözümü kolay bir durum hatta bence dua et gerçekten sadece bu olsun başın ağrımasın. geçmiş olsun,allah yardımcın olsun.

sonucu bizlerle paylaşabilirseniz çok mutlu oluruz en azından bizlerinde bir fikri olur.

Geri