Araba soğukken 1. ve 2. viitee geçmiyor...araba ısınınca düzeliyor...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan meganne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

meganne

Yasaklı Üye
Bilgi Girilmemiş
araba soğukken 1. ve 2. viitee geçmiyor...araba ısınınca düzeliyor.....

evet arkadaşlar yorumları alalım..sizce neden olabiir??

dün arabayı çamura sokmuştum...bi saat uğraştım çıkarmaya :D, mis gibi balata kokusu falan kokmuştu ...ağzımız yüzümüz çamur falan...neyse..

bugün çalıştırdım...5-10 metre sürdüm...
çok hafif...ıslık sesi geliyo....
debriyaja basıyom kesilmiyo..
debriyajtan çekiyom kesilmiyo...
vitese takıyom kesilmiyo, vitesten çekiyom kesilmiyo..
bi tanım bulamadım olaya...

50-100 metre sürdüm kesildi....hemen sanayiye gidiyim dedim...belki şanzumanı dağıtırız..

usta geldi...çalıştırdı...bişi yok dedi...:)) tabi ben inat ettim...yolda sürünce geliyo ses diye..
tabiki ustanın yanında ses gelmez...bu işler böyledi...yine bi deneyim şansımı dedim...usta sürdü 20-30 metre tabiki ses yok...
usta bişey yok dedi ...yolladı :D

sizce ne olabilir arkadaşlar....şanzuman yağı mı azalmıştır...şanzuman prizdirek bilyasımı dağılacak..bence dağılacak...çok az kaldı ))

ne diyorsunuz ))

Ses yok niye kurcalıyorsunuz ?

Şanzuman yağı kalınsa motor soğukken 1.2. vitese zor gecer ısınınca yağ inceldiği için rahat geçiyor...

Şanzuman yağı ince diyorsan şanzuman yağını uzun zamandır değiştirmediysen değiştir derim bundan dolayıda olabilir

Ses yok niye kurcalıyorsunuz ?

kurcalamıyorum...ses vardı işte ))) dağılırsa şanzuman diye korktum gittim hemen sanayiye )
soğukken oldu geçti...

Şanzuman yağı kalınsa motor soğukken 1.2. vitese zor gecer ısınınca yağ inceldiği için rahat geçiyor...

Şanzuman yağı ince diyorsan şanzuman yağını uzun zamandır değiştirmediysen değiştir derim bundan dolayıda olabilir

şanzuman yağının kalını incesi mi var kardeş...servisin önerdiği yağı 1 sene önce koydu işte ustanın teki, sol aksı da komple çıkmasıyla değiştirdi... )) (yamuğunu taktı sağolsun...hem yamuk, hem bozuk ikisi bi araba))))
neyse işte..
tahminim ya baskı balata bitiyor...ya da sol aksı sökerken pul gibi bişeyler düşürüp takmadı...ondan yapıyor...

Geri