Araba Boşta İken Daha Fazla Yakar !

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan McvPower
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

McvPower

Cem Deniz AYDIN,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Araç aynı hızda ama vites boştayken bilgisayar yaklaşık 1.3 lt /100 km olarak gösteriyor fakat vitesteyken sıfır gösteriyor. Bu farklılıklar neden kaynaklanmaktadır?
Kısaca belirtmek gerekirse yeni nesil araçlarda normal bir hızda ilerlerken ve araç vitesteyken gazı bırakıncayakıt tüketimi kesilir.

Yol bilgisayarının ölçümü kesmesi gibi bir şey söz konusu değildir. Sadece yakıt tüketilmediğinden ekranda “0” görünür. Enjeksiyonlu motorların görev yaptığı araçlarda yokuş aşağı inerken gaza basılmazsa yakıt kesme stratejisi devreye girer.

Ancak yokuş inerken kesinlikle vitesi boşa atmayın ve kontağı kapatmayın. Vites boşa alındığında motorayakıt girişi kesilmediğinden Tüketim azda olsa devam eder. Ayrıca motor kompresyonu ortadan kalkacağındanotomobili durdurmak güçleşir.

Kontak kapatıldığındaysa fren sistemi bir süreden sonra çalışmayacağı için yapılacak yakıt tasarrufuna karşılık ciddi kazalarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Şu notu düşerek değerlendirmemi bitireyim. Ön paneldeki yol ve araçbilgi ekranına yansıyan değerlerin yansımasında bir miktar gecikme olduğu da unutulmamalıdır.
Alıntıdır.

Bende hem boşta hem viteste gaza basmayınca yol bilgisayarı 0.0 gösteriyor ;)
Vitesteyken araç 0.0 yakar doğrudur ama boşta hiç gaza basmazken yakar yakmasına da 1.3 biraz fazla gibi...

valla benim megan ortalama 8,9 gösteriyor bi anormallik mi var yoksa?

Bende hem boşta hem viteste gaza basmayınca yol bilgisayarı 0.0 gösteriyor ;)
Vitesteyken araç 0.0 yakar doğrudur ama boşta hiç gaza basmazken yakar yakmasına da 1.3 biraz fazla gibi...

Sizin araçlarda öyle.Hatta 172lik cliorslerde de sizinki gibiymiş.

1.3lt/100km olarak anlık şekilde gösteriyor.Benimki de bu şekil.

Sizde de yakıyor ama göstermiyor :D

evet dizel araçlarda cat off oluyo vitesteyken ayağınızı gazdan çekince yakıt sıfırlanıyor viteste gitmek her zaman karlı (dizeller için )

Ama ben boşa atım gidince 0 gösteriyor bu daha iyi oldu öğrendiğim :)

valla benim megan ortalama 8,9 gösteriyor bi anormallik mi var yoksa?

Anormallik yok, ANLIK değeri açmalısınız ortalama değeri değil. Arkadaşların dedikleri doğrudur.

evet dizel araçlarda cat off oluyo vitesteyken ayağınızı gazdan çekince yakıt sıfırlanıyor viteste gitmek her zaman karlı (dizeller için )

Elektronik yakıt sistemi olan araçların hepsinde viteste iken ayak gazdan çekilince yakıt kesilir.Dizel-benzinli farketmez.

Tabi renolarda 1000devirin üstünde olmak zorunda.Altına inince araç gazlamaya başlıyor.

Son düzenleme:
Zaten dizel arabalar için vitesi boş a almak hiç sağlıklı değil,Turboya çok zarar veriyor.

Elektronik yakıt sistemi olan araçların hepsinde viteste iken ayak gazdan çekilince yakıt kesilir.Dizel-benzinli farketmez.

Tabi renolarda 1000devirin üstünde olmak zorunda.Altına inince araç gazlamaya başlıyor.
Armağan abi ben bizim arabada 1700 devir ve altındayken cut off'a bırakıyorum motoru ve yakıt gösteriyor, sanırım o civarlardada hafiften kelebeği açıyor motor? (megane 3 k4m)

Geri