Antifriz eksiltmesi, egzostan yoğun beyaz duman vs vs

mustafaR19

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaslar. Kislik lastikleri taktirmasi ici arabayi abimle 2 gunlugune degistirdik. Abim radyator su kaciriyor dedi. Yanina gittim. Arabayi calistirmak istedik ama kontagi cevirdim ve tak diye ses geldi calismadi. 3-5 denemede boyle ses geldi. Sonra calisti. 1 km gittikten sonra araba gaz yememeye basladi. Sag cektim. Biraz bekledim 200-300 metre sonra hararet seviyesi baya yukseldi. Sag cektim ve bekledim. Kaputu actim ve baktigimda dolu olan antifriz kutusunda baya bi eksilme olmus 1,5 km icinde. Bu arada egzostan da baya duman cikiyordu. Arabayi sag cekip park edip biraktim. Sizce neden boyle birsey oldu?

en iyi ihtimalle üst kapak contan gitmiş moto yağına su karışmış. yağ çubuğunu çek bak beyaz krem kıvamındadır. geçmiş olsun.. benzeri benim de başıma gelmişti.

en iyi ihtimalle üst kapak contan gitmiş moto yağına su karışmış. yağ çubuğunu çek bak beyaz krem kıvamındadır. geçmiş olsun.. benzeri benim de başıma gelmişti.
sağol abi. sabah sanayiye çektik. yağ dediğin gibi krem gibiydi. usta conta yanmış dedi. ne kadara mal olur sence? usta tanıdık ve güvenilir diye hiç sormadım. ki zaten daha açması gerekiyor. bir de nasıl olur bu? durduk yere oldu

hararetten dolayı olur kardeş. R19 larda genel olarak durduk yere hararet yapmasından şikayetçi olunur genellikle. Benim anladığım kadarı ile de bu sıkıntı termostat kaynaklı oluyor. R19ların orjinal termostatları kısadır ve sıkıntı çıkarır. Kendi aracıma conta yaptırdığımda sıfır kutusundan çıkarıp taktırdığım orjinal termostatın açmadığını gördüm. Bunun üzerine R9 ve R12 lerde kullanılan yazlık termostat ile yazlık fan müşürü taktırdım ve 2 yıl boyunca da hiç bir sıkıntı yaşamadan kullandım.

R19 larde kullanılan bahsettiğim kısa termostat:
4743114.jpeg

R9 ve R12 lerde kullanılan uzun termostat:
R12%20toros%20orjinal%20termostat%20vernet%2075%20derece-500x500.jpg

R19 larde kullanılan bahsettiğim kısa termostat:
4743114.jpeg

R9 ve R12 lerde kullanılan uzun termostat:
R12%20toros%20orjinal%20termostat%20vernet%2075%20derece-500x500.jpg

Peki hocam ben de termostat aldım ama henüz taktırmadım... ilk resimdeki kısa olanı verdi orjinal deyince ve üzerinde 89 derece yazıyor. nedenine gelince ben uzun yolda iken r19 1.4 tek nokta enjeksiyonlu aracımın fanına güvenerek ne de olsa güçlü kanatları var hararet yapmaz düşüncesiyle kafa rahatlığı ile giderken termostat suyu açmıyor dolayısıyla fan müşürü devreye girip fanı çalıştırmıyor ve sonuç olarak da beni yolda bırakıp rezil eden devir daim pompasını patlatıyor. çekiciydi parçaydı nayram günüydü derken 310 TL ye sorunumu gideriyorum... ancak tahminim üst kapağı yemişizdir... o andan sonra bazen müşür fanı çok geç açıyor bazen erken açıyor. Düzensizlikten dolayı termostat arızası olduğuna kanaat getirerek bu termostatı aldım...

Şimdi senin bu söylediğin 9 ve 12 lerin uzun termostatı uyum sağlıyor mu ve kaç derecelik almamız gerekli bu bilgiyi de paylaşabilir miyiz...

Kazasız belası günler dileğiyle Hayırlı forumlar...

öncelikle geçmiş olsun. derece olayını tam olarak hatırlamıyorum. benim aracım 1.6 enjeksiyonlu K7M motor idi diğer motorlarla parça olarak ne derece farklı onu da bilmiyorum. termostatın takıldığı yer benim araçta plastik idi ve takan usta da uzun termostadı takarken içinde kenarında bir tırnak kırarak yerleştirdi herhangi bir sıkıntı olmadı. dediğim gibi derecesine bakmadım yazlık termostat dedik öyle taktırdık. fan müşürünü de yine aynı şekilde yazlık olarak değiştirdik ve 2 sene herhangi bir sıkıntı olmadan kullandık. yalnız bu işlemi yaparken/yaptırırken sizin araçta da bu termostatın takıldığı kap sert plastik ise (1.4lerde nasıl bilmiyorum) içerdeği tırnağı kırarken dikkat edin çatlatmadan kırın yan keski falan kullanın.

öncelikle geçmiş olsun. derece olayını tam olarak hatırlamıyorum. benim aracım 1.6 enjeksiyonlu K7M motor idi diğer motorlarla parça olarak ne derece farklı onu da bilmiyorum. termostatın takıldığı yer benim araçta plastik idi ve takan usta da uzun termostadı takarken içinde kenarında bir tırnak kırarak yerleştirdi herhangi bir sıkıntı olmadı. dediğim gibi derecesine bakmadım yazlık termostat dedik öyle taktırdık. fan müşürünü de yine aynı şekilde yazlık olarak değiştirdik ve 2 sene herhangi bir sıkıntı olmadan kullandık. yalnız bu işlemi yaparken/yaptırırken sizin araçta da bu termostatın takıldığı kap sert plastik ise (1.4lerde nasıl bilmiyorum) içerdeği tırnağı kırarken dikkat edin çatlatmadan kırın yan keski falan kullanın.

anlıyorum ve söylediğiniz üzere ben de ustama gittim ve aldığım termostadı gösterdim ve bu termostadın r12 modeli uzun oluyor onu bu araca uyarlayabilir misin dedim... ustam da yaparız ama orjinalini taksak daha iyi olur dedi... sebebini sordum o da bana meslek hayatımda bir tek termostat sorunu volkswagen passat 1.8 dışında bütün araçlarla karşılaştım dedi... yani sorun çıkarmayacak diye bir durum söz konusu değildir dedi. ben de ok usta dedim... henüz takmadık çünkü ondan öncesinde daha büyük sorunun olan diğer konudaki kalorifer sorunumla uğraşıyorum şu anda az kaldı ondan sonra termostatı da elden geçireceğiz...

tercih sizin tabi. aynı konulara farklı kişiler/ustalar farklı çözümler de üretebilirler. kolay gelsin kazasız belasız günler.

Yağa su karışmış gibi geldi bana

Geri