Ankara MAİS Servisi

serkanbektas

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar Merhaba,

2012 model 1,5 DCİ otomatik Privilege Fluence aldım yaklaşık bir ay önce, aracım Ankara ayazında sabahları ve akşamları iş çıkışında yaklaşık 6-7 saniyede çalışıyor, zor çalıştığı için ve son 2 senedir servis bakımı olmadığı için kafamda soru işaretleri var, Ankara servisine götürüp baktırmak istiyorum.

Servise yakın zamanda giden arkadaşlardan yardım istiyorum süreç hakkında, randevu alıp götürsem check-up yaparak ne gibi sıkıntıların olduğunu belirleyip bana detaylı bilgi vermeleri için kaç günümü ayırmam gerekir, kontroller için ne kadar ücret talep ediyorlar?

Benim aracımda 1.5dci 2015 model Eskişehirdeyim iki gündür sabahları - 10 derece civarı ilk marşta araç zorlanarak çalışıyor, yarım kontak yapıp kapatıp tekrar yarım kontak yapıp öyle marş basın, gün içinde böyle bir durum olmuyor

Merhaba Arkadaşlar, benim aracım 2011 1.5dci 105hp megane 3 privelege ve 160bin km üzerinde, soğuk kış sabahlarında aynı sizinki gibi çalışıyor. Tek basışta ama biraz nazlanıyor. Bunu servisten ayrılıp kendi özel servisini açan ustama sordum , kendisinde de motora sahip bir megane 3 coupe var ve soğukta böyle çalışmasının normal olduğunu ifade etti. Ben de fazla kurcalamadım. Ama kaliteli bir akü (özellikle servisin satmakta olduğu aküyü kast ediyorum) alırsak böyle bir sorun kalmayacağını düşünüyorum. 72 amper varta akü almıştım benim orjinal aküm zayıflayınca onu takiben ilk kış dahil bu sorunu yaşıyorum o yüzden bir daha ki akü olarak kısmet olursa servisten orijinalini alacağım.

Arkadaşlar Merhaba,

2012 model 1,5 DCİ otomatik Privilege Fluence aldım yaklaşık bir ay önce, aracım Ankara ayazında sabahları ve akşamları iş çıkışında yaklaşık 6-7 saniyede çalışıyor, zor çalıştığı için ve son 2 senedir servis bakımı olmadığı için kafamda soru işaretleri var, Ankara servisine götürüp baktırmak istiyorum.

Servise yakın zamanda giden arkadaşlardan yardım istiyorum süreç hakkında, randevu alıp götürsem check-up yaparak ne gibi sıkıntıların olduğunu belirleyip bana detaylı bilgi vermeleri için kaç günümü ayırmam gerekir, kontroller için ne kadar ücret talep ediyorlar?

Merhaba , bence hiç elletmeyin. Soğukta bekleyen akü zaten gücünü kaybediyor , üzerine siz ilk çalıştırma için tuşa bastığınızda önce kızdırma bujilerine akım gidiyor , bu da aküyü dahada zayıflatıyor , zayıflayınca marşı daha yavaş çevirmeye başlıyor.Eğer akünüz çok eski değilse Ömer beyinde dediği gibi 2 kere kontak yaparak çalıştırın , tamamen soğukla alakalı bir durum bu.

Teşekkürler, akümü 2 hafta önce değiştirdim, 74 amper varta marka akü kullanıyorum, kaliteli marka olduğunu düşünerek aldım, iyi bir seçim mi sizce?

Son düzenleme:
Teşekkürler, akümü 2 hafta önce değiştirdim, 75 amper varta marka akü kullanıyorum, kaliteli marka olduğunu düşünerek aldım, iyi bir seçim mi sizce?

Bence marka olarakta amper olarakta en iyi seçim , güle güle kullanın
:eyv

Arkadaşlar Merhaba,

Merhaba hocam ayni aractan bendede vardı ilk calismada soğuklarda sarsıntıli vuruntulu calisma vardı kizdirma bujilerine baktırdım bilgisayarda gözükmüyor fakat patlak çıktı ustam degistirdi sorun ortadan kalkti.suan 2016 icon var ayni sorun bundada vardi yine baktirdim bitane buji patlak cikti bosh taktirdim orjjnal akü 60amper uzerinde vardi varta 74 amper aku taktim sorun çözüldü. Maise gitmene gerek yok ustan yoksa ikizler reno var ostimde mehmet usta tavsiye ederim yillardir ustam.sorununu çözer tektek bujileri kontrol edilmesi lazim yoksa arizada gözükmüyor.

SM-A325F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Teşekkürler hocam, tavsiyenizi değerlendireceğim en kısa zamanda.

Geri