Arkadaşlar yakıt tüketimim birdenbire 3 katına çıktı, hiçbir anlam veremiyorum. Çeyrek depo yakıt varken 100 liralık doldurdum, 3, çeyreğe kadar geldi. Yarıya kadar gayet normal bir şekilde indi, ama ondan sonra resmen içmeye başladı mazotu. Sabah 10 km civarı kısa mesafe yol yaptım, ibre tam çeyrek çizgisinin üzerindeydi, kontak kapattığımda ise ibreyle çeyrek çizgisi arasında 1,5 mm kadar boşluk vardı. Yol bilgisayarından baktım 2 litreye yakın yakıt tüketmiş.
Depoda mı kaçak var diye arabanın altına yattım, birkaç saat bekledikten sonra ileri çekip sızıntı var mı diye baktım hiçbir şey yok. Güçten de düştüğünü hissediyorum, aynı yolda aynı hız aynı vites aynı devirde tek başıma iken atıyorum 4,5 yakıyorsa 3 kişi olduğunda 5,5-6 arasına geliyor. Normalde bu kadar fark olmaması lazım. Sorun turboda mı acaba? Ne önerirsiniz?
Depoda mı kaçak var diye arabanın altına yattım, birkaç saat bekledikten sonra ileri çekip sızıntı var mı diye baktım hiçbir şey yok. Güçten de düştüğünü hissediyorum, aynı yolda aynı hız aynı vites aynı devirde tek başıma iken atıyorum 4,5 yakıyorsa 3 kişi olduğunda 5,5-6 arasına geliyor. Normalde bu kadar fark olmaması lazım. Sorun turboda mı acaba? Ne önerirsiniz?