Alt takımdan gelen ANORMAL ses

ahmetdincer06

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar merhaba,

Foruma yeni üye oldum. Hayallerimin arabasına sonunda kavuştum. Çok severek ve beğenerek biniyorum Scenic 2004 model aracımaTüplü ve manuel vites. Alalı 3 ay oldu. Yalnız nedenini bilemediğim bir sorunum var. Aracın alt takımından kasislerden geçerken gacırt diye geliyor. Ancak anormal olan kısmı şu tekerin biri kasise geldiğinde diğeri düz yoldan geçtiğinde ses kesinlikle gelmiyor. iki tekerde kasise aynı paralellikte aynı anda girdiğinde gene gacırt sesi geliyor. yağmur yağdığında ve yerde su birikintileri olduğunda ses kesinlikle gelmiyor. Su birikintileri alttaki bir şeyleri ıslatıyor. Yumuşatıyor belkide sürtünmeyi azaltıyor ve ses kesiliyor. Arac motoru soğukken ya da sıcakken sesin kesilmesi azalması ya da artması gibi bir durum söz konusu değildir. Alt taraftaki bişeyler ıslandığında ses kesiliyor. Neden ne olabilir. Gelen ses hakkında fikriniz varmıdır ustaya gitmeden önce bi fikrinizi almak istedim. Değerli yorumlarınız benim için çok önemli teşekkürler

Araba normalden fazla titriyor mu ? Rampa yukarı yada ani kalkışlarda ses geliyormu ? Benim kango da araç zorlandığında geliyor benzer olduğunu düşündüğüm ses. Servise sorduğumda egzosun motora bağlantısını sabitlemişler (onarmışlar yani)aracta fazla vibrasyon var bunu düzeltmeden bu sesi çözemeyiz dediler. Kullanımda sorun cıkartmayacağını söylediler. Arabyı zorlamazsam ses gelmiyor. Zorlanınca tak tak tak şeklinde kesik kesik sesler geliyor. Benim tavsiyem başka br sorun olması ihtimaline karşı servise göstermen. Sonra kücücük sorun dağ doğuruyor.

Arabanın normal çalışmasında sorun yok titremede yapmıyor yalnızca kasislerde ön tekımdan gacır gucur diye ses geliyor ancak arabanın altı ıslandığında yani yoldaki bir su birikintisinden geçtiğimde bu ses kesiliyor. Ayrıca kasise tek teker geldiğinde gene ses yapmıyor.

Arkadaşlar merhaba,

Foruma yeni üye oldum. Hayallerimin arabasına sonunda kavuştum. Çok severek ve beğenerek biniyorum Scenic 2004 model aracımaTüplü ve manuel vites. Alalı 3 ay oldu. Yalnız nedenini bilemediğim bir sorunum var. Aracın alt takımından kasislerden geçerken gacırt diye geliyor. Ancak anormal olan kısmı şu tekerin biri kasise geldiğinde diğeri düz yoldan geçtiğinde ses kesinlikle gelmiyor. iki tekerde kasise aynı paralellikte aynı anda girdiğinde gene gacırt sesi geliyor. yağmur yağdığında ve yerde su birikintileri olduğunda ses kesinlikle gelmiyor. Su birikintileri alttaki bir şeyleri ıslatıyor. Yumuşatıyor belkide sürtünmeyi azaltıyor ve ses kesiliyor. Arac motoru soğukken ya da sıcakken sesin kesilmesi azalması ya da artması gibi bir durum söz konusu değildir. Alt taraftaki bişeyler ıslandığında ses kesiliyor. Neden ne olabilir. Gelen ses hakkında fikriniz varmıdır ustaya gitmeden önce bi fikrinizi almak istedim. Değerli yorumlarınız benim için çok önemli teşekkürler
Aynı sorun bizim scenictede var tıpatıp aynı, hatta okurken Allah Allah benmi açmışım bu konuyu ya diye bakmadım değil :D
servise gösterdik, viraj denge çubuk lastiklerinden dediler, ucuz bişe ama işçilik filan 450 tl dediler,dışarda 4/1e yaparlar, kalsın dedik havalar güzel olduğundan ses kesildi, soğuk olunca artıyor

Geri