Allah ını seven yardım etsin. 2-3 saat yatınca araba geç çalışıyor.

emrahyurur

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
S.a. 1 aydır aradığımız arızayı bulamıyoruz. Araba 2-3 saat çalışmayınca 1 numaralı boruda hava oluşuyor ve araç geç marş alıyor. El ile pompalarsak tek marşda çalışıyor. Elcik değişti, Mazot filtresi değişti. Öncesinde de entektör ve pompa yeni yapılmıştı. 1 ay sorunsuz kullandım sonra bu arıza çıktı. 2 numaralı depodan gelen hortumda araç çalışırken mazot kabarcıklı olarak geliyor. Başka bir Euro 4 fluence baktık onda hiç kabarcık gelmiyor. Sorun depodan gelendeyse diye depodan elcik pompaya sıfır tek parça boru çektik gene kabarcık geliyor. Varmı başına gelen, bilgisi olan bir usta. Geceleri uykum kaçıyor çözemiyoruz.
o0XKPX

o0XKPX.webp

Çek valf takıyorlar geri kaçmıyor sanırım onu bir sorun.

Çek valf takıyorlar geri kaçmıyor sanırım onu bir sorun.
Herkesin aklına ilk gelen yöntem ama denendi işe yaramadı. Depotan gelen mazot hava kabarcıklarıyla geliyor. Sanırım buna sebep olan da o gibi görünüyor.

Herkesin aklına ilk gelen yöntem ama denendi işe yaramadı. Depotan gelen mazot hava kabarcıklarıyla geliyor. Sanırım buna sebep olan da o gibi görünüyor.

Depodan kabarcıkla geliyorsa boruda biryerde delik olabilir hava alıyordur. Depo kapağınıda kontrol edin tam hava almasız kapanıyormu.

Aleyküm selam depo dan yakıtı çeken yakıt pompasında sorun olabilir pompa çıkışına şeffaf hortum bağlanıp hava kabarcığı varmı kontrol edilmeli .

Aleyküm selam depo dan yakıtı çeken yakıt pompasında sorun olabilir pompa çıkışına şeffaf hortum bağlanıp hava kabarcığı varmı kontrol edilmeli .
Bizim araçlarda depoda pompa yok. Motordaki mazot pompası emiş yaparak depodan yakıtı çekiyor. Zaten horum şeffaf ve hava kabarcıkları gözle görülüyor.

Depodan kabarcıkla geliyorsa boruda biryerde delik olabilir hava alıyordur. Depo kapağınıda kontrol edin tam hava almasız kapanıyormu.
Sıfır bir boru çektik harici olarak ondan da geliyor kabarcık. Depo kapağı tam kapanıyor hava alıp almadığını nasıl bileceğiz ki

Bizim araçlarda depoda pompa yok. Motordaki mazot pompası emiş yaparak depodan yakıtı çekiyor. Zaten horum şeffaf ve hava kabarcıkları gözle görülüyor.
Pardon ben benzinli anlamışım [emoji846]
Depo daki hortum bağlantıları kontrol edilmeli .
Depo dolum kapağı açık da olsa araç çalışır depodan yakıt eksildikce yerine hava dolar doğal olarak

Hocam merhaba aynı problemle bende karşılaştım 4.kez orjinal yakit filtresini yetkili servisten alıp degistikten sonra araç normale döndü filtrenin alt baglanti yerinde su sensörü var onuda cok sıkıp catlatabiliyorlar dişli kısmı plastik olduğu icin oraları kontrol ettirmende fayda var

Geri