Aküyü değiştirdik

boragokcan

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhaba

Kısa farlar açıkken marşa bastığımda çoğunlukla araç çalışmıyordu, kısa farları kapatınca 3,4 saniye çalışması sürüyor bazende bir gıcırdama bir takılma sesi yaparak çalışıyordu. Akü işi yolda bırakabilieceği için aküyüce gittim Aküyü ölçtürdüm bitmiş dediler aracı 5 ay önce 2 nci el aldığım için üstündeki akü kaç yıldır kullanılıyor bilmiyordum zaten kışta geliyor iyice yolda bırakır değiştirelim dedim. 175 liraya world card la 7 taksit 2 yıl garantili Varta bluedynamic 60 Amper aldım. Aküyü taktırınca Kısa farlar açıkken 3-4 defa çalıştırdık stop ettik hiç tık demedi. start a basınca daha kısa sürede 2 saniye gibi çalışıyor

ürün bilgiside şöyle ;

http://www.tr.varta-automotive.com/tr-tr/products/automotive/blue-dynamic/560-408-054

Güle güle kullanın , kışın sürprizle karşılaşmayacaksınız :eyv

Güle güle kullanın

Amper de Markada Doğru seçim ;) güle güle kullanın

Amper de Markada Doğru seçim ;) güle güle kullanın
Benim komşu 72 Amper taktırmış sorun olurmu-olmazmı diye baya konuştuk dün akşam ben sorun olur diyorum o kullanıyorum sorun yok diyor (inci akü 72A almış) ustası 72 daha uzun ömürlü olur vs demiş. sizlerin bu konuda görüşü nedir ?

Benim komşu 72 Amper taktırmış sorun olurmu-olmazmı diye baya konuştuk dün akşam ben sorun olur diyorum o kullanıyorum sorun yok diyor (inci akü 72A almış) ustası 72 daha uzun ömürlü olur vs demiş. sizlerin bu konuda görüşü nedir ?

Beyin akım kesme rolasi vs tesisat 60 ampere göre ayarlanmıştır. Şarj dinamosu 72 amperi doldurmak için sürekli devrede olacaktır ömrünü kısaltır. Her zaman orjinal amperinden şaşmayın derim. Onlar bu araçları doğan şahin le karıştırıyorlar ondan sonra arabam neden yandı anladınız siz ;)

farlar veya aküyü kullanan her hangi bir donanım açıkken marşa basmak (özellikle farlar) akünün ciğerini sökmek demektir bence. bilgilerinize... 72 amper meselesi bizim araçlarda kesinlikle gerekli olmadığı gibi arkadaşların da dediği gibi zararlı. eski araçlara sonradan lpg uygulandığından ve kışları gazla çalıştıma daha zor olduğundan akü daha fazla yorulup ömrünü çabuk dolduruyor. bu yüzden 72 ye geçiş tercih ediliyor. onlar için mantıklı bizim için değil.

farlar veya aküyü kullanan her hangi bir donanım açıkken marşa basmak (özellikle farlar) akünün ciğerini sökmek demektir bence. bilgilerinize... 72 amper meselesi bizim araçlarda kesinlikle gerekli olmadığı gibi arkadaşların da dediği gibi zararlı. eski araçlara sonradan lpg uygulandığından ve kışları gazla çalıştıma daha zor olduğundan akü daha fazla yorulup ömrünü çabuk dolduruyor. bu yüzden 72 ye geçiş tercih ediliyor. onlar için mantıklı bizim için değil.

Onlar dediğiniz lpg liler ise bende komşumda lpg li :)

Geri