Akü tavsiye yardim..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan onurh89
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

onurh89

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhaba, clio 4 1.5 dci gt line 2015 model aracimda akü bitiyor sanirim.hangi aküden almak gerekir.uzerindekinin aynisini mi almali yoksa baska tavsiyeniz olur mu? Tesekkurler

Merhaba, clio 4 1.5 dci gt line 2015 model aracimda akü bitiyor sanirim.hangi aküden almak gerekir.uzerindekinin aynisini mi almali yoksa baska tavsiyeniz olur mu? Tesekkurler

Otomatikse eger ayrıca dizel, 72 lik iyi olur.
Bütçe musaitse akü de varta en iyisi, degilse inci vb.
Akü degisimden once mars moturunuda kontrol ettirmeni tavsiye ederim, komurlenme yapabiliyor zamanla.

bahsettiğiniz şu mu hocam?
start stoplu olmasına gerek var mı?
aracım dizel otomatik 2016 benim de
https://www.hepsiburada.com/varta-72ah-e43-12v-aku-p-OTVA72AH12E43?magaza=ARABAMA YOKOHAMA

Araclarımızda start stop var ancak , trafikte durdugumuz zaman stop start olmuyor sonuçta.
Mantiken start stop a ihtiyac olmaması lazım. Orjinal aku de start stop değil diye biliyorum..

Orjinal akü fiyatları nedir yetkili serviste bilgisi olan var mı?

Aracın orjinal aküsü üzerinde Renault-Nissan 12v-L3 EFB 70ah 720A mutlu akü yazıyor.3 farklı yere sordum Vartayı tavsiye ettiler eğer ekonomik olarak yüksek geliyorsa kesinlikle Bosch akü dışında başka akü alma diye de söylediler. Bosch akü kullanan var mı?Ayrıca akü değerlerinin üzerinde ki akü değerlerinin aynısından mı olmak zorunda?EFB yerine AGM alınabilir mi?Araç 1,5 dci 2015 otomatik.

Bosch ile Varta birebir aynı bantlarda aynı firma tarafından (Johnson) üretilen vede car audio akü markası Optima (yine johnson) mühendislerince üretilmiş ürünler.
iki marka arasında çok ince farklar varmı bilmiyorum yoksa algıda seçicilikmi vs ama varta genelde daha az sorun çıkarıyor gibi.

öbür yandan EFBli bahsetiğiniz renault akü'de mutlu akü tarafından üretilen (taşeron) bir ürün,direk birebir aynısını mutludan hepsiburadanda 670tlye alabilirsiniz,

AGM dilediğiniz gibi takabilirsiniz zaten aslında gereksinim normalde AGM ,EFB sadece daha uygun alternatifi ve bizim mais'de ona kaçmış ama gerçektende düşündüğünüzde iş görüyormu? gayetde evet.

özetle iyisi olsun kalite olsun diyorsanız hele heleki ses sistemi vs var ise Varta yada Bosch AGM

yok benim için zerre fark (performans açısından) göstermeyecekseki göstermez ben kalkıp uygun olanı neyse onu alayım derseniz mutlu efb gayet iş görür

Geri