Akü Lambası Yanıyor, Şarj Dinamosu Mu Acaba?

cehennemli

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhabalar,

Yolda giderken yada durduğu yerde akü lambası göz kırpıyor devamlı. daha önce de yapıyordu sonra kayboldu. şimdi gene başladı göz kırpmaya.

4'lü flaşör ve farları aynı anda açınca dörtlüler yanıp sönerken farların ışığında da bir azalıp artma oluyor.

Sorun ne olabilir? Akücüye gitttim, baktı, ölçtü akü sağlam diyor voltajı vs yerinde dedi, dedim bi suyuna falan da baksana, ben hiç bakmadım, 3 yıl oldu dedim :) bi baktı 1 litre su eksik. ama ona rağmen voltaj yerinde, neyse suyunu tamamladık, akü voltajı normal ama yine de akü lambası göz kırpıyor, aynı anda farlar ve 4'lü flaşörü açınca farların da ışığı hafif kısılıp açılmaya devam ediyor...

Cevaplar için şimdiden teşekkürler...

Akü şase kablosunu sök..Bağlı olduğu şase yerini ve kablo pabucunu zımparayla temizle..Akü kutup başlarınıda nemli bezle temizleyip kurula...Bu şekilde düzelmezse Oto Elektrikciye gidersin...

hmmmm ;) bi bakayım bakalım....

Dediğin doğru çıktı, akünün kutup başında şaşe bağlantısı (eksi uç) oksitlenme yapmış, biraz da pas yapmış, ondan temassızlık yapıyormuş, temizleyince düzeldi...

Geri