Akü değerleri hakkinda

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan azado7
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

azado7

Kayıtlı Üye
42-Konya
S.a arkadaslar. Oncelikle baya konu actim kafanizi sisirdim kusura bakmayin.
Sabah akümü calismiyorken olcum yaptim ve 11.87 gibi bir degerle karsilastim. Arastirmalarima gore sarj olmasi gerekir. Kapali sistem akü sarj olabiliyormu sarj etmemi onerirmisiniz??
Bir diger husus ise arabayi calistirdiktan sonra bu deger 15.06 voltaj sonra 14.80 lerde sabitlendi bu degerler normal midir cevaplarinizi bekliyorum. Tesekkurler...

S.a arkadaslar. Oncelikle baya konu actim kafanizi sisirdim kusura bakmayin.
Sabah akümü calismiyorken olcum yaptim ve 11.87 gibi bir degerle karsilastim. Arastirmalarima gore sarj olmasi gerekir. Kapali sistem akü sarj olabiliyormu sarj etmemi onerirmisiniz??
Bir diger husus ise arabayi calistirdiktan sonra bu deger 15.06 voltaj sonra 14.80 lerde sabitlendi bu degerler normal midir cevaplarinizi bekliyorum. Tesekkurler...
Aleyküm selam araç çalışırken 14.8 fazla gibi sanki 14.2 gibi olmalı emin değilim tecrübeli arkadaşlar yardımcı olacaktır

Aleyküm selam araç çalışırken 14.8 fazla gibi sanki 14.2 gibi olmalı emin değilim tecrübeli arkadaşlar yardımcı olacaktır

Maximum 14.4 gibi olmasi lazim calisirken alternatör fazla vermis gibi veya bu aküye onceki sahibi fazla akim yüklemis olabilir. Bu kis ilk marsta beni baya zorladi arada ilk marsta almadi bile :)

Geri