Acil yardimm!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bugrahan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bugrahan

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Selamun aleyküm arkadaşlar aranıza yeni katıldım. Aracım megane 3 benzinli otomatik. üzerinde kış lastikleri var 205/60/16 var yerine 215/65/16 takabilirmiyim?

Selamun aleyküm arkadaşlar aranıza yeni katıldım. Aracım megane 3 benzinli otomatik. üzerinde kış lastikleri var 205/60/16 var yerine 215/65/16 takabilirmiyim?

acil yardım başlığını görünce lastik patladi yolda kaldiniz bu nedenle soruyorsunuz diye anliyorum. bence bu durumda takabilirisiniz

Yok yolda kalmadımda yeni alıcam ondan acil yazdım

Eyvallah kardeş sağol

Böyle bir değişime neden gerek duyuyorsunuz, hem taban genişleyecek, hem de yanaklar büyük oranda genişleyecek?

Kapı içlerinde bu ölçüler yazmıyor ise muayeneden ağır kusur kalırsınız, bizzat yaşadım bilginiz olsun sonra üzülmeyin...

Kapı içlerinde bu ölçüler yazmıyor ise muayeneden ağır kusur kalırsınız, bizzat yaşadım bilginiz olsun sonra üzülmeyin...

ilk defa sizden duydum. aracı alip bayide bir ust cant taktirabiliyoruz o arac gecmez mi muayeneden

Orjinal ebat olmasına gerek yok. Muayenede lastik ölçüleri 4 lastikten biri yada birkaçı farklı ebatta ise kalabilir. Ticari araçlarda ise kango vb de Lastik yük ve hız endex değerine bakıyorlar ve diş mm sine. Orjinallden farklı ebatta lastik takarsanız muayenede sorun olmaz.

Megane ye gelince orjinal ebatının dışına çıkmayın jant o genişliğe göre ayarlı. Lastik tabanını genişletmeniz yakıtınızı biraz artıracak ve performansınızı biraz düşecektir. Bunun yanında yol tutuşu artacak araç içerisine lastik sesi daha fazla gelecektir. 60 mm yerine 65 mm yanaklı lastik takmanız yol bilgisayarınızın km nizin doğru hesaplanmamasına sebebiyet verir yine ayrıca genişleyen yanak yüzünden güç kaybı yaşayacaksınız.

Son düzenleme:
Twingonun orjinal lastiği 145/80/13 iken 195/45/14 takıp sorunsuz muayeneden geçmişliğim var. Kapıda da hiçbir ebat yazmıyordu.

Aynı aks üzerindeki lastiklerin ebatları bire bir aynı olmalı ayrıca.öne ince taban arkaya kalın taban takılabilir ki bazı bmw ve mercedeslerde bu fark fabrika çıkışı olarak var zaten

Geri