A.c. çalişinca (soğukta) bir süre sonra göğüste su sesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hupkido
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

hupkido

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhaba,1.6 16 valve 2004 megane ii dynamic bva sahibiyim, yazin uzun süre a.c. Kullaninca bir süre sonra torpido içinden su sesleri gelmeye başliyor, tahliyelerine baktirdim açikti, a.c. Kapatilinca bir süre sonra su sesi kayboluyor, herhangi bir yere akan su da yok, sadece taban ceplerinde nemlenme oluyor, 1/2 kere de, yolcu taban gözünde su görmüştüm, servisle konuştum, onlarda tahliye üzerinde durudular ancak, tahliyeler açik, daha önce başina gelen var mi?

Tahliyelerin açık olduğunu nasıl anlıyorsunuz? Klimayı çalıştırıp alttan baktınız mı su akıyor mu diye?

Ayrıca göğüsten gelen su sesi klima gider suyunun değil de silecek altındaki su giderinin tıkalı olduğu durumlarda oluyor diye biliyorum.

Merhaba, evet tahliyeleri lifte kaldırarak kontrol ettim, a.c. çalışınca suyu tahliye ediyor, ayrıca silecek su haznesi(göğüs plastiğini)sökerek oraları da, giderleride temizledim, su dökünce bir noktaya takılmadan, hızlıca alttan akıyor.

Kaputu açınca en dipde biri şöför diğeri yolcu tarafına denk gelen gider delikleri vardır.bunların içine tazikli su hortumu sokarak temizletin.döşemelerinize bakın su birikmiş olabilir döşemedeki yerde cepler var onlara da bakın.su varsa döşemeci söküp kurutup tekrar takmalı.

İlginiz için çok teşekkür ediyorum, söylediğiniz yerlere bakmıştım zaten önceden, orada su birikmesi olmadığı halde yine de temizledim, lifte kaldırıp, alttaki a.c. tahliyesini de temizledim, ayrıca marşpiel tapalarını açarak onların içini de yıkatıp temizlettim, zaten hiç birisinde bir su birikimi söz konusu değil, kışın hiç sorun da yok, sadece yazın a.c. uzun süreli çalıştığında (uzun seyahatler esnasında fark ettiğim bir olay), sanki bir süs havuzu çalışırmışçasına, su sesi geliyor, ve taban gizli çepleri ıslanıyor.

sıcktaykende aynı sorun varmı arabanda bende sıcak modda o şırıltı geliyor çözecem sorunu sonunda ama vakti var genelde paspaslardaki ıslanma nedeni petegin patlamasından kaynaklıdır sizinde büyük ihtimal kalariför petegi ile ilgilidir sıkıntı gögsü açıp baktırmak lazım diye düşünüyorum..

Merhaba, işlerin yoğunluğu sebebi ile bu aralar özel işlere vakit ayıramıyorum, sıcakken aynı sorun yok, ve ısıtması, su seviyesi de gayet normal ve eksilme yok, kalorifer peteğinden sızıntı olsa, motor suyu eksilmesi lazım, ama eksilmiyor, sadece a.c. açıkken bu sorunu yaşıyorum, bir vakit bulup, söküp, inceleyemedim, ses haricinde bildiğim bir sorun yaşatmıyor bana, ancak bilmediğim ve sonradan başıma açılabilecek sorunlardan çekindiğimden ve belki aynı sorunu yaşayan/yaşamış olan vardır diye paylaşmak istedim, ama bir ben de sorun var sanırım.

Geri