Selam arkadaşlar ben Mehmet, forumda yeniyim. Sanırım bu sorunu daha önce de sıklıkla duymuşsunuzdur. Araba su kaynatıyorsa büyük ihtimal conta yakmıştır. Arabayı götürdüğüm 2 farklı usta ile beraber benim tahminimde bu yönde oldu ve biton para bayılarak tamir ettirdim, ama nasıl tamir olduysa, aynı sorun tekrar başgösterdi. Götürdüğüm usta evden 60km civarı uzakda. Arabayı teslim alırken herşey normal görünüyordu. hararet göstergesi 3. çizgiye ulaşmıyor, fan açılıyor, kaynatma yok. Neyse ben yola çıktım araba yine 2 kere tekleme ve en sonunda hareket halindeyken vitesi boşa attığım an motor durması gibi olaylar oldu, ama o an kenara çekip baktığımda genleşme kabında su kaynatması falan yoktu ve hararet göstergeside normal. Ertesi gün iş yerine vardıkdan sonra (10dklık yol) tekrar baktım, genleşme kabı fakır fakır kaynıyor (ve yine hararet göstergesi normal 3. çizgiye ulaşmamış bile), ama taşma yok, seviye birmiktar yükselmiş. Aklım iyice karıştı, usta bişey yoktur merak etme diyor ama araba gitmicem diyor, bi akıl yada usta önerebilirseniz çok sevinirim, ilginize teşekkürler...
Son düzenleme: