%90 Engelli Raporuyla Araç Almanın Avantajları

*USTA

Mustafa USTA, T.C Vatandaşı,
Yönetici
Genel Başkan
09-Aydın
Konu bilgilendirme amaçlıdır...
Dün Burak kardeşimize 2. el araç bakmak için İnanlar Otomotiv'e gitmiştik, araç bakarken aklımıza engelliler için yapılan indirim oranları ve vergi avantajları geldi, yetkili arkadaşlardan sizlere örnek olması için Clio 4 ST 1.5 DCi Icon Manuel ve EDC şanzımanlı araçlara ÖTV İndirimli fiyat çalışması yaptırdık.
Düz vitesli aracın anahtar teslim fiyatı 62000 Lira civarında %90 engelli raporu olan vatandaşlarımıza 39250 Liraya iniyor.
EDC Şanzımanlı aracın anahtar teslim fiyatı 66000 Liranın biraz üzerinde ve indirimli fiyatı 41750 Lira.
Bu indirimlere ek olarak MTV ödenmiyor ve İSPARK lar süresiz olarak ücretsiz.
5 sene aracı satamıyorsunuz lakin daha sonra istediğiniz kişiye piyasa fiyatından satabiliyorsunuz.
Aracın plakasında engelli ibaresi yazılmıyor, 1-2-3. dereceden yakınları aracı kullanabiliyor.
2. El araç almayı düşünen arkadaşlarımızın bu şekilde rapora sahip akrabaları olanlar için iyi bir alternatif olduğunu düşünüyorum...

1545167_613863438663549_1859705424_n.jpg

Harika fiyatlar

Güzel Fiyat Ama Ben Bu Duruma Karşıyım Abi . Engelli Vatandaşlarımızın Araçlarında İndirim Güzel Bi Kanun Fakat Aracı Başka Şahısların Kullanması ve Bunu Ticarete Dökmesi Bana Göre Ters Bir Davranış.

Ercanım miillet neleri kullanıyor be..

Su da var arabayı üstüne alacağınız özürlü kimsenin ultra düzeyde güvenebileceğiniz bir kiişiniin olması benim umud larım bu konuda suya düştü mesela :(

Ercanım miillet neleri kullanıyor be..

Su da var arabayı üstüne alacağınız özürlü kimsenin ultra düzeyde güvenebileceğiniz bir kiişiniin olması benim umud larım bu konuda suya düştü mesela :(

Dediğim gibi abi, Bana ters bu iş.

Zaten aracı başka bir yakınının kullanmasına izin verilmesi kişinin özürlü oluşundan.Özüre görede kullanan değişebiliyor.Bazı araçları sadece vasisi olanlar kullanabiliyor,bazıları özel tertibatla sadece rapor sahibi tarafından kullanılabiliyor.Eğer akrabası yok ise bir tanıdığını noterden şoför tayin edebiliyor. Yani devlet ,bir tanıdığınızın raporuyla araç alın indirimden yararlanın diye yapmıyor bu vergi indirimini:) Özürün durumana ve rapor oranına göre değişiyor.Aracın plakasındaki engelli logosu önceden zorunlu idi daha sonra isteğe bağlı olarak değiştirdiler.

Güzel Fiyat Ama Ben Bu Duruma Karşıyım Abi . Engelli Vatandaşlarımızın Araçlarında İndirim Güzel Bi Kanun Fakat Aracı Başka Şahısların Kullanması ve Bunu Ticarete Dökmesi Bana Göre Ters Bir Davranış.
Forumda siyaset yapmak yasak olduğundan tepedekilerin yediği nanelerden bahsetmiyorum kardeşim, engelli yakını olanların bu haktan yararlanması uygundur bence...

Benim öğrenmek istediğim diyelim ki aldığımız yakınımız 5 yıl dolmadan vefat etti ötv ne oluyor? Bilen var mı?

İstediğiniz zaman ötv ödemeden devrini yapabilirsiniz.

rapor oranı %90'a kadar olanlar aracı kendileri kullanmaları gerekiyor (gerekiyor ise araca özel tertibat eklenerek)

%90 ve üstü olanlarda ise yakınları kullanabilir (hastanın yetişkin yada çocuk olması fark etmiyor)

5 yıl sonunda yeniden ötv siz araç alma hakkı var (hastanın sağ olması kaydıyla)

5 yıl içinde satış yapılmak istenirse, maliyeye ÖTV ödenir ruhsat üzerindeki rehin kaldırılıp satışa hazır olur

yada 5 yıl dolmadan yine özürlü raporlu birine ÖTV ödenmeden satışı yapılabilir

5 yıl dolmadan hasta vefat ederse, araç miras malı olarak varislerine kalır ve ötv ödeme zorunluluğu olmaz

....... sorumluluk ve vicdan sahibi kime sorulursa sorulsun; ailesinde ne özürlü birisi olsun nede indirimli araç alma hakkım olsun der..... (işi ticarete dökenler hariç)

Geri