875 kg'a 875 Beygir Güç Verirseniz Ne Olur.....:)

ROADFOX

Kerem SAYARI, T.C. Vatandaşı,
Başkan
Bilgi Girilmemiş
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
12,738
Tepkime puanı
530
Puanları
113
Yaş
56
2_3349.webp


875 kilo için 875 beygir, 4 tekerlekten çekiş, benzersiz bir aerodinamik... Peugeot Sport, 2013 Pikes Peak Uluslararası Yokuş Tırmanışı (30 Haziran) için Sébastien Loeb'e olağanüstü güçlü bir motor sağlama yolunda hiçbir fedakârlıktan kaçınmadı. Son on yıldır dünya ralli camiasında hakimiyetini kurmuş olan Loeb, 208 T16 Pikes Peak ile 'Peak'in Kralı" olmaya çalışacak. Bu araç, 875 beygir gücüyle dengeleri altüst edebilecek bir faktör teşkil ediyor. Üstelik ağırlığı da sadece 875 kilo! Dört tekerlekten çekişli ve ayrıca benzersiz bir aerodinamiğe sahip.

5_3011.webp



'ÖDÜLLENDİRİCİYarış otomobili tasarımcılarının görevi, bir bakıma, ağırlık, karoseri biçimleri, motorun büyüklüğü ve konumu gibi alanlarda yönetmeliklerin dayattığı kısıtlama ve sınırlamalarla mücadele etmektir. Bu şüphesiz aynı zamanda heyecan verici bir sınavdır. Ama zaman zaman insanı çok hayal kırıklığına uğrattığı da olur. Aslında, mühendislerin, ruhlarının derinliklerinde, tek bir arzusu vardır: kuralları bir tarafa bırakıp, kafalarındaki tek hedef olan mutlak performansın peşinde, olabilecek en iyi makineyi sınır tanımadan tasarlamak.

7_2600.webp

BİR TECRÜBE'


Pikes Peak Yokuş Tırmanışı, dünyada, her mühendisin içinde yatan canavarı serbest bırakma fantezisini hayata geçirme imkanı veren tek yarıştır! Meşhur "sınırsız" olma özelliğiyle, bu yarışın adını duymak bile her tasarımcının heyecandan ürpermesi için yeterlidir. "Pikes Peak için bir otomobil tasarlamak için yola çıktığınızda, tek sınırınız kendi hayal gücünüzdür" diyor yüzünde bir gülümsemeyle Jean-Christophe Pallier, 208 T16 Pikes Peak projesinin sorumluluğunu üstlenmiş olan Peugeot Sport mühendisi. "Bu aracın tasarımını yapmak, son derece ödüllendirici bir tecrübe oldu. Her ne kadar yine 'zaman' faktörünü dikkate almak zorunda olmuş olsak da..."

1_3593.webp

Colorado tepesi tırmanışında ulaşılan baş döndürücü yükseklikler, eşi benzeri olmayan bir teknik sınav niteliğinde: motorların seyrelmiş havada mümkün olduğu kadar serbestçe solumalarını sağlamak söz konusu. "Normal hava emmeli bir motorda, esas olarak, tırmandığınız her 100 metrede mevcut gücün yüzde birini kaybedersiniz" diye bilgilendiriyor Peugeot Sport Müdürü Bruno Famin. Bu, dikkate alınması gereken temel parametrelerden biri, çünkü bu yarış 2,865 metre yükseklikte başlayıp 4,301 metrede bitiyor! Bazı motorlar, daha başlama çizgisine gelmeden, otomatik olarak potansiyellerinin yüzde 30'unu kaybediyorlar. Bu nedenle, güçlü bir motora sahip olmak son derece önemli çünkü Sébastien Loeb'in o gün güç eksikliği yaşamak gibi bir lüksü yok.

3_3275.webp

FORMULA 1'DEN BİLE DAHA FAZLA GÜÇ ÜRETECEK


Peugeot Sport'un bu soruna bulduğu çözüm, dayanıklılık yarışları için tasarımlanmış olan bi-turbo V6'nın bir türevi olan bir motor olmuş. Motor kapağının altındaki bu 875 beygir gücü ile 208 T16 Pikes Peak, tek koltuklu bir Formula 1'den bile daha fazla güç üretecek! Bu aracın, şimdiye kadar defalarca dünya şampiyonu olmuş olan Loeb'in hayatında kullandığı en güçlü araç olacağını söylemeye gerek yok. Bu, motor sporlarının en uç noktası olacak. Özellikle, Pikes Peak Yokuş Tırmanışı'nda pistlerin geleneksel öğesi olan koruma parmaklıklarının yerinde uçurumlar olacağını düşünürsek!

6_2794.webp

Peugeot Sport, bulutlara ulaşma iddiasını gerçekleştirmek için, Sébastien Loeb'e özellikle hafif bir araç vermeye özen gösterdi. "Aracı hafiflete hafiflete sonunda 875 kg'ye indirdik" diyor Jean-Christophe Pallier. "Böylece, 1:1 gibi büyülü ve sembolik bir güç/ağırlık oranı elde etmiş olduk!". Bu arada, otomobile mümkün olduğu kadar çevik bir direksiyon hakimiyeti kazandırmak için, boru çatkılı makinenin ağırlık dağılımı da dikkatle ayarlandı. Motor arka-orta konumda yer alıyor – tıpkı 1980'lerin meşhur Grup B ralli araçları ve dayanıklılık yarışı prototiplerinde olduğu gibi.

2_3349.webp

208 T16 Pikes Peak, birçok alanda, Le Mans'ta 24 Saat yarışını kazanan 908 ile ortak genlere sahip. Nitekim, geçen yılın Pikes Peak yarışı, ilk kez, tümüyle asfalt bir yolda yapıldı. Dolayısıyla, Peugeot Sport tarafından tasarımlanan makine, hemen hemen tümüyle bir dayanıklılık yarışı prototipi niteliğinde. Ortak noktalar arasında, dingil takımı, frenler ve aerodinamik özellikler yer alıyor. Hava girişi ve iki metre genişliğindeki gösterişli arka kanat, bu aerodinamik özellikler arasında. Söz konusu arka kanat, ilk olarak 908 HDi FAP'ın birinci neslinde kullanılmıştı. Ne yazık ki, stoklarda daha büyük genişliğe sahip bir seçenek yoktu!
 
başlıktaki soruya cevap 875 kiloya 875 beygir vermek 1 kiloyu 1 beygirlik güçle hareket ettirmek demektir :)
 
Daha önce TV den öğrendiğim bir bilgiyi netten buldum alıntıdır...Yani 1 beygirlik gücün 1 kiloyu hareket ettirmesi inanılmaz bir hız ve güce tekabül eder aşağıdaki açıklamayı iyi okuyup anlayın :)

“Beygir gücü” kavramı genellikle otomobil ve elektrik motorlarının güçlerinin belirlenmesi için kullanılmaktadır. Aslında basit bir kavramdır fakat halk arasında tanımlanırken yapılan bazı yanlışlıklar bu kavramı içinden çıkılmaz bir hale getirmiştir. Öyleki 100 beygirlik araba deyince, 100 tane atın ürettiği güç şeklinde anlaşıldığı oluyor. Beygir gücü ifadesi günümüzde en fazla otomobilleri tanıtırken kullanılmakta ancak bu kavramın temeli çok eskilere dayanmaktadır.

Beygir gücü, ingilizce karşılığı ile HorsePower (HP) kavramını ilk kez 1872 yılında kullanan kişi james watt’tır. James watt kim derseniz buharlı makinalar üzerinde çalışan ve onları geliştiren iskoçyalı başarılı bir mucit ve mühendistir. Bu mucit geliştirdiği buharlı makinaları pazarlarken müşteriye makinanın gücü hakkında bilgi vermesi gerekiyordu ve o zamanlarda makinalar fazla gelişmemiş olduğu için güç deyince insanların aklına atlar gelmekteydi. James Watt’da bu yolu izledi ve gücün simgesi haline gelen atlar üzerinden işe koyuldu.

Kömür madenlerinde yük taşıyan atları bir süre gözlemleyen Watt, ölçümleri sonucunda bir atın 45 kilogramlık kömürü 1 saniyede 1,11 metre uzağa taşıyabildiğini tespit etti.
Böylece bir at Ağırlık x Yol olarak 50 Kilogram-Metrelik iş yapmış oluyordu. James watt nedeni bilinmemekle birlikte bu sonucu yüzde 50 oranında arttırarak 75 Kilogram-Metreye tamamladı ve buna da 1 beygir dedi.
 
​Üstadım olayı şöyle yapalım anlaşıldı gerekli aerodinamiğe uygun hale getirip senin 5'e 1kg=1hp uygulaması yapsak kendini nasıl hissederdin:)
 
Başlığı Görünce Bodozlama Daldım Konuya Açıkçası, 875 Kilograma 875 HP Benim Gibi Olduğu Kadar Olmadığı Kader Diye Düşünen Bir İnsan İçin Fazla Bu 875 Kilo 250 - 300 HP Yeterde Artar Uçar Bu Bildiğin Uçar Adamlar Aslında İlk Uçan Arabayı Keşif Etmişler'de Haberleri Yok hihi
 
​Üstadım olayı şöyle yapalım anlaşıldı gerekli aerodinamiğe uygun hale getirip senin 5'e 1kg=1hp uygulaması yapsak kendini nasıl hissederdin:)

çok tehlikeli olur:) şasi böyle bir gücü kaldırmaz motorla ön tekerlek benden ayrılır kafasına göre gider :)
 
çok tehlikeli olur:) şasi böyle bir gücü kaldırmaz motorla ön tekerlek benden ayrılır kafasına göre gider :)

Kaçtıkça kaçıyor:aytuğTamam sana şasiyide özel alaşım 0'dan yapalım o zaman nasıl hissederdin:aytuğ

[video=youtube;oW0ZMKhJagY]http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=oW0ZMKhJagY[/video]
 
o zaman dünyalar benim olurdu tabi :)
 
:D symbole boyle bir şey yapsak nasıl olur acaba :D 900kg 900 beygir
 
Dehşet bir güç,zaptetmek zor olsa gerek...
 
Geri
Üst