80'Li 90'Lı Yillarda mi Cocuktun?

*Gökhan42

Yasaklı Üye
Bilgi Girilmemiş
80 li 90 li yillarda cocuk olanlar okusun

‎80 'li- 90 lı yıllarda mı çocuktun? nasıl oldu da hayatta kalmayı başardın?
1.- Arabaların emniyet kemeri, kafalıkları, ve kesinlikle hava yastıkları yoktu.
2.- Arka koltuk tehlikeli değil de eğlenceliydi.
3.- Bebek yatakları ve oyuncaklar renkliydi. Ya da en azından kurşunlu, muhtelif zehirli maddeler ile boyanmıştı.
4.- Prizlerin, araba kapılarının, ilaç şişelerin ve kimyasal ev temizliyicilerinin üzerinde çocuk kilitleri yoktu...
5.- Kasksız bisiklete biniliyordu.
6.- Steril su şişelerinden değil de bahçe hortumundan yada muhtelif başka kaynaklardan su içiliniyordu...
7.- Oyun oynamaya çıkmanın tek şartı hava kararmadan önce eve dönmekti.
8,- Cep telefonu yoktu ve hiç kimse nerelerde gezdiğimizi bilmiyordu. İnanılmaz ...
9.- Okul öğlen bitiyordu... Ve öğlen yemeği için evimize geliyorduk.
10.- Bir sürü yaramız, kırılmış kemiğimiz ve kırılmış dişimiz vardı, fakat hiçbir zaman birileri bu yüzden mahkemeye verilmiyordu.Kendimizden başka kimse sorumlu değildi.
11.- Bolca tatlılar ve tereyağlı ekmekler yiyorduk, ve gerçek şekerli içecekler içiyorduk ve hiç kilo sorunumuz olmazdı - çünkü hep dışarda oynardık , aktif olarak ...
12.- Dört çocuk bir limonatayı paylaşabiliyorduk... aynı bardaktan içebiliyorduk, ve kimse bu yüzden ölmüyordu.
13.- Playstation, Nintendo 64, X boxes, Vídeo oyunlarımız, 99 kablolu kanalımız , Dolby surround, Cep telefonumuz, Bilgisayarımız, Internet de Chat odalarımız YOKTU. onun yerine ARKADAŞLARIMIZ vardı bolca!!!
14.- Yürüyerek veya bisiklet ile uzakta oturan arkadaşlarımızı ziyaret edebiliyorduk, kapılarını çalıp hatta çalmıyarak içeri girip onları oyun oynamaya çağırabiliyorduk!!!
15.- Evet dışarda, o acımasız korkunç dünyada! Korumamız olmadan! nasıl mümkün oluyordu bu? Tek kale üzerine maç yapardık ve birisi takıma alınmadığında psikolojik travma oluşmuyordu ya da dünyanın sonu gelmiyordu.
16.- Bazı öğrenciler diğer öğrenciler gibi başarılı değildi ve sınıfta kalabiliyordu. Fakat bu yüzden kimse Psikoloğa ya da Pedagoğa gönderilmiyordu. Kimsede Dislexia, konsantrasyon sorunu veya hiperaktivite yoktu, basitçe o okul yılını tekrarlıyordu.
17.- Özgürlüğümüz , üzüntülerimiz , başarılarımız , görevlerimiz vardı ...ve bunlar ile yaşamayı öğreniyorduk. Soru: nasıl oldu da bütün bunlara rağmen hayatta kalmayı başardık??? Ve daha da önemlisi kendi kişiliğimizi bu şartlar altında nasıl oldu da geliştirebildik??? Sen de bu jenerasyondan mısın? Şimdiki çocuklar büyük bir olasılık ile bizim yaşama şeklimizi sıkıcı bulacaklar - fakat- bizler çok güzel ve mutlu yaşadık!!!!!! değil mi????

Eskilere gittim birden valla seksenlerin sonlarına... siyah önlüğüm, taşla ezdiğimiz gazoz kapaklarımız, dışarıda oynarken kapıdan alıp geri sokağa kaçtığımız salçalı ekmeğin tadı toprağın kokusu geldi burnuma ıslık
İşin kısası o günlerimi çok özlüyorum çoook...

Son düzenleme:
Eskilere gittim birden valla seksenlerin sonlarına... siyah önlüğüm, taşla ezdiğimiz gazoz kapaklarımız, dışarıda oynarken kapıdan alıp geri sokağa kaçtığımız salçalı ekmeğin tadı toprağın kokusu geldi burnuma ıslık
İşin kısası o günlerimi çok özlüyorum çoook...
salçalı ekmek hele birde tereyağlı olursa benim hala favorimdir :) 90 lıyız ama çokokrem bilmeyiz :)

Gazozuda limonatayı da 3 er 5 kişi içerdik ne öldük ne bişey oldu o sayede şimdi sımsıkı dostluklarımız kardeşliklerimiz var şimdikiler gibi cep telefonunu elden düşürmeyip odaya çekılıp bilgisayara kafayı gömerek sanal dostluklarımız olmadı karne hediyem dayımın yaptığı tahtadan arabaydı yokuştan aşağı 3 kişi salınıp yere düşüp dizlerimizin kanamasını bile özlüyorum

Güzel bir konu başlığı beni aldı götürdü 80'li yıllara, ne güzel demişsin arabalarda hiç bir güvenlik yoktu, yediğimizin içtiğimizin kaynağı belli değildi. Her şeye rağmen mutluyduk, yazacaklarımı bile bile, 70 ile 80'li yıllar benim için lise ve yüksek öğretim yıllarımdı, haftanın 5 günü tüm derslerimizi dolu dolu işlediğimizi hiçbir zaman hatırlayamadım, stresi aksiyonu çok bol yıllardı ama bir o kadarda paylaşımcı, yüreklerini ortaya koyan, katıksız sevgilerin olduğu yıllardı. İnsanı insan olduğu için severlerdi, renğine, ırkına dinine, meshebine bakmadan birlik beraberlik içinde yaşadığımız yıllardı. Arabalarımınız kapılarını kilitlemeden evlerimizin kapıları ardına kadar açık geceleri yataklarımızda huzurlu yattığımız yıllardı, benim ortaokuldaki ilk aşkım bir rum kızı idi, adı kirisula hiç unutmam hala, asüre ayı mahallede kazan kurulur herkes, ermenisi, rumu türk kürtü elindeki avucundaki malzemesini kazana atar ortak asüre yapılır ve beraber yenirdi. İnsanlar yüreklerinle konusur gözleri ile iletişim kurarlardı. Tok iken açı düşünür, gerekirse aç kalıp ihtiyaçı olanın karnını doyurmak önceliği olurdu insanların. Anarşi, ihtilal falan mahallelere girmedi o arkadaşlık dostluğa hiçbir zaman leke sürmedi. Hafta da bir pazar ailecek yıkanırdık, kazanlar yakılır tüm ailecek, bir hafta kokmazdık, yediklerinizin hepsi mevsiminde yenirdi. 80'leri Türk halkı kişilik olarak geri getirebilse işe o zaman Türkün güçüne kudretine, hiçbir güç karşı duramaz...

Son düzenleme:
Sehirlerde durum daha kotu koylerimiz hala boyle ....

Çocukluğuma Kısadan Bir Gezintiye Gittim Sağolasın Kardeşim :eyv

Emeğine yüreğine sağlık kardeşim eskilere gittim sayende.Ne güzel günlerdi.

Geri