60.000 bakımı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan trk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

trk

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
merhabalar. arabam clio 4 . 1.2 joy. 2013 eylülde 0 km aldım . arabamla 54.000 km yaptım. tüm bakımları yetkili serviste yapıldı.. servis renaultlarda 60.000 km de triger kayışı triger seti vs. bujiler falan değişmesi gerekir dedi.bende tamam dedim. sorularım şunlar

1- bu işlemleri yapmak için 60 bin olmasını beklemelimiyim yoksa garanti olsn diye şimdiden yatırayım mı ?

2- arabanın garantisi zaten bitmek üzere. serviste değildi sanayiide yaptırsam olurmu ?

3- ortalama servis ve sanayii fiyatları nelerdir

genel olarak bu konuda bana ne önerirsiniz. arabamız herşeyimiz on iyi bakmak zorundayız hele de ben en az 7-8 yıl daha bu arabayı kullanaca gibi duruyorum o yüzden 0 aldıgım aracıma iyi bakmam lazım :D yol gösteren hrkese teşekkürler

Trigerin garantisi 60 bin diyorlar sanayide iyi ustan yoksa eğer serviste değiştirmeni öneririm servis fiyatını bilmiyorum ama sanayide 600 tl ye kayışı arkadaşım değiştirmişti

60bini bekle zaten 60a geldigi gibi kopacak diye birsey yok. servis yerine yarı fiyata sanayide yaptırın. servislerin de bir isi bir kere dogru yaptigi pek görülmüyor.
fiyatlar icin once servisten detayli fiyat alın sonra aynisinj sanayide sorusturun

Garantin bittikten sonra da "iyi niyet garantisi"nden faydalanmak açısından serviste yaptırmanızı öneririm. Örneğin benim garanti ocak 2016 da bitti. Mart 2016 da 1200 TL gibi bi masrafı olan klape motorunu iyi niyet garantisinden bedava değiştirdiler. Bu açıdan serviste yaptırmanız iyi olur diye düşünüyorum. Saygılar..

8 yaşında bir megane 2 aracımız var İzmir renault mais dışında başka yerde servis görmedi gittiği üç yer var ziebart Reno Mais ve bir adet arkadaşım olan yıkamacı emin olun buna değer araba herzaman diri durur ve sanayide servis görmüş arabalardan çok daha farklı yaşıtlarıyla yan yana geldiğinde gerçekten iç dış fark ediyor ayrıca aile gibi olduğunuzdan ister istemez bi dostluk oluyor ve daha hızlı işleyiş daha çok yardımcı olurlar ayrıca iyi niyet garantisi dedikleri şey var ve şuan bizim her türlü aksesuar bakım parça vs için yüzde otuz bağlılık indirimimiz mevcut bence servisten şaşmayın aracınız dostunuz en iyi şekilde bakın

Arkadaşın dediği gibi garantisi bitse bile iyi niyet garantisi yaparlar.60 bini bekle derim ben ama genel bakımlarınıda her zaman serviste yapmanı tavsiye ederim.

Triger icin sanayiye pek guvenemiyorum.Abimin erasinin trigerini ve v kayislarini disarida degistirmistik.Araci aldim evin onune gelince stop etti.1 kez denedim calismadi oyle biraktim.Sonuc; v kayisi triger muhafazasina surtmus yarisi kopmus, muhafazanin aradindan trigere dokunup sente atlatmis.Allah tan motor yemedik.Noldu peki yok cekici parasinin yarisi bir suru sinir stres + yaptigi isin arkasinda durmamak.Clio 4 dizel icin triget set + v kayis set fiyati aldim yeni.indirimsiz 800 tl civari 650 ye kadar indirebiliyorlar.kayislar ve gergiler rulmanlar hepsi degisiyor.Zaten bu 2 setin orjinalini alsanuz 300 tl civari parca parasi.150 de iscilik olsa 450 tl.Deger mi siz karar verin.

Geri