4. Viteste Giderken Yavaşlamak

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan saho
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

saho

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar diyelim 4.viteste gidiyoruz, baktık önümüzdeki araba yavaşlamaya başladı, yava yavaş frene basarken vitesi 2 'e mi atmalıyım yoksa 3'e mi atmalıyım acaba ?

Bu konuda biraz sorun yaşıyorum. Diyelim 2 veya 3. viteste gidiyorum. eğer araba tam anlamıyla durmadıysa kesinlikle 1.vitese atmıoyorum. Bu yatığım doğrumu yanlış mı bilemedim ? Bu konu hakkında beni aydınlatırsanız sevinirim. İyi akşamlar dilerim herkese.

Böyle bir ikilemde kalıyorsanız ki zamanında bende düşünmüştüm az kullandığım için araba ... Eğer duracak gibiyse 1 e yada yavaşca gitme eğilimi varsa 2 ye 30 km den fazla ise 3 çekerim kafamda ayarların insan alışınca uzvu gibi oluyor kalkış için her zaman 1 seçilir ama biraz hareketliyse daha öncede denediysen devire göre 2 veya 3 e çekebilirsiniz öndeki araçla mesafeniz önemli biliyorsunuz arkadan çarpan suçlu oluyor mesafesini koruyamadığından . Boş yolda kendinizi ayarlamak üzere yavaşlama ile frene bastığınızda kaça çekebileceğinizi arabanızın sesinden devir saatinden tespit için kendinize test yapabilirsiniz zamanında bende yaptım gerekirse yine yaparım acemiyiz diye üzerimize gelen veya fikir veren çok olur ama en iyisi bu gibi yöntemlerle akıl verendir.

SM-G800HQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

çok teşekkür ederim hocam.

ben devir saatine uyarım genelde 4 le giderken mesela 1400 devrin altına inmeden debraja basarım 3e geçerim vites için aşırı yavaşlık hissdersem 2 ye atarım bu biraz alışkanlığa giriyor zamanla alışırsınız
motor kulağı diye bişi var birde devir saatine bakmadan dinleyerek vites değiştirme genelde bu daha güzeldir yarışçı gibi hissettiriyor :)

O anki hızına bağlı uygun vitese getirilmeli. ve eğer araba biraz hızlı ise mesela 4 den 3 e alırken motora gaz verilmeli ve tüm yük birden motora bindirilmemeli.

Önünüzdeki araç yavaşladı ise boşa alın frenleyerek onun hız seviyesine gelin 30 40 ile gidiyorsanız 3. vitese takıp yavaşça ilerleyin. Zaten hızınız yüksek ise 2. vitese geçiş zor olacaktır yinede zorla 2 ye aldıysanız debriyajı bırakmadan önce gaz verip motora birden bindirme yapmayın yavaş gidiyorsanız gaz vermenize gerek yok. 1. vitese almak içinse neredeyse durma noktasına gelmeniz lazım

Geri