2019 Clio 0.9tce yakıt tüketim sorunsalı

MahsumCelik

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Selamlar dostlar,

2 ay önce satınaldığım 0.9 tce joy aracımın yakıt tüketimi ile ilgili olarak sorun yaşıyorum mevcut km 2.500 . Şöyleki şehir içi ortalamam az trafik gelenelde kısa / orta mesefe tüketiminde 7.7 Lt dolayında(Daha önce 8.2 den aşağı düşmüyordu ilk ay). Arabayı mümkün oldukça devirli kullanıyorum, ekrandaki shifter a sadık kalıp vitesi arttır dediğinde arttırıp indir dediğinde indiriyorum.

Arabayı bursa istanbul otobanında da test ettim hız sabitleyici ve sıfır trafikte 100-120 km hızda 6.2lt de tamamladım. Arabın fabrikasyon tüketiminde şehir içi 6.2 şehir dışı 4.5 lt den bahsediliyor ama sanırım o rakamları hiç göremicem :). Servise randevu açıp durumu aktardım rodaj süresinde olduğu ve bunun normal olduğunu söyledi fakat ben itiraz ettim duruma 5bin km olsun sıkıntı devam ederse gelin yine bakalım dediler.

bu motoru kullanıp çevresinde yakıt tüketiminden bu şekile rahatsız olan ve bir çözüm üretebilen arkadaşımız varda beni bilgilendirirse çok sevinirim,teşekkürler.

Günaydın,

Öncelikle kimse o fabrika verilerine yaklaşamıyor merak etmeyin. Rodaj süresinde de çok fazla yakar gibi konular bence gerçekçi değil. Benim gördüğüm en fazla 0,5lt fazla yakıyor. Bundan öte kullanım şekli, dış şartlar çok etkiliyor.

Az veri vermişsiniz ama sizin araba için bence normal. Ben de 1.2 TCE Megane'a yeni geçtiğimde çok yakıyor gibi düşündüm. Sonra arabayı çözdükçe anlamaya başlıyorum. En çok etkileyen konuları şöyle yazayım size

Dış şartlar ve aracın durumu
Soğuk hava.
Ağırlık (Özellikle benzinli arabaysa etkisi artıyor. Torkla alakası var biraz)
Kış lastiği ve lastik basıncı.
Aracın bakım durumu. (sizin araba yeni bunda sorun yoktur) Hava filtresi, motor yağı, ateşleme sistemi durumu vs.

Kullanım
Burada yazmak zor ama yumuşak kullanım az yaktırır. Gaza hafif hafif basmak. Frene basılacağı durumda önceden hissedip gazdan çekip yavaş şekilde yavaşlatmak. Kısaca Freni az kullanmak. Önünüzde büyük bir araba değilde küçük bir araba alıp 2-3 araba önceyi kontrol edip yapabilirsiniz. Bunlar tüketimi azaltır.

Arabanız hayırlı olsun.

Hocam aracınız daha çok yeni bundan kaynaklı yakıt tüketimi fazla olacaktır. Bunun yanı sıra malum havalar soğuk bununda etkisi var. Lakin alisma süreci geçince çok büyük düşüşler beklemeyin derim kendi kullandığım aracım 2013 1.2 Clio 100 üzerine çıkınca araba bildiğiniz yakıt canavarı oluyor. Ama benim aracıma tüp taktırdığım için pek umursamıyorum şehir içi sakin kullanımda ortalama 8 Lt LPG yani 28 Krs yakıyor ( yaz ayında 24-25 krs ) şehirler arası ise 5.5 - 6 Lt civarında tüketiyor şuanki piyasada bu arabalardan az yakan yok gibi, çok kullanıyorsanız şiddetle LPG öneririm. yalnız sizin araca tüp bağlanıyor mu onu bilmiyorum. Düzgün bir LPG montajiyla hiç bir sıkıntı yaşamazsınız, performans kaybı yok denecek kadar az ( Shellden LPG alıyorum Atiker Grand 2 takılı ) forumdaki sizin aracınızdan kullanan diğer arkadaşlar kendi görüşlerini belirtirlerse size benden çok daha fazla yardımcı olurlar.

Öncelikle vakit ayırıp yanıtladığınız için teşekkür ederim.

Son 4 yıldır Clio kullanıyorum, 1 yıl 0.9tce 3 yıl 1.5 dci . Bu aracı tanıdığımı düşünüyorum. Kullandığım 2015 0.9 tce modelde bursa içi 5.7 lt bin üzerine çıkmıyordum, yaz kış ortalama değer. Şuan arabamda yazlık lastik var almadım kışlık jantları yazın 16 yapıcam diye değiştirmedim.

Lpg konusunu istemiyorum feribot vs kullandığım için bazen sorun olabiliyor lpg konusu.

Rica ederiz. Umarım çözülür tam içinize siner. Benim durumdan çok farklı o zaman ben de Fluence ve Megane'da 3 sene dizel kullanmıştım. 1.2 TCE'ye geçince bir şoklandım. 5.7 şehir içi yaz kış ortalaması çok iyi değerler. Benzinlide O değere inmek çok zor Bursa da olsa. Demek sakin kullanıyorsunuz aslında. Ben de Megane yerine hep Clio da düşünmüştüm. Bakalım ilerde belki Clio alırım.

Bursa'da havalar çok soğuk şu sıra. Bence hava biraz daha ısındığı bir gün ağırlıklı şehir içi deneyin derim. Yapmış olabilirsiniz ama Lastik basıncını da kontrol etmenizde fayda var. Yağını da siz kontrol edin. Megane'da hava filtresi kolay çıkıyor hava filtresini de gözle bir kontrol edebilirsiniz. Bunlarda sorun yoksa daha önceki 0,9 TCE'ye göre daha çok yakıyorsa servis çözmesi lazım artık.

şehir içi trafiği, dur kalk vs. kışın ortalama 7 - 8 lt arası normaldir... yazın 6 - 7 lt aralığında gezer... (istanbul gibi bir şehirde bu değerlerin de üzerine çıkabileceğiniz zamanlar olacaktır)

şehirdışı yani uzun yolda sakin kullanırsanız, 90 - 100km hız ile ilerlediğinizde 5 lt civarı tüketir.

Fabrika verileri bu araç için uzak değerler... 0.9 motor 2012 sonunda ilk kullanıcıları ile buluştuğunda onlarda rodaj vs. bekleyelim diyorlardı ancak değişen pek birşey olmadı...

1.2 16v 75 lik Joy İle 5.1 Yakalamışlığım Vardır Uzun Yolda.

o degerler çok normal dostum.bende de 2019 touch 0.9 var. 3 hafta once aldım ve su an 500 km de . 350 km şehir içidir 150 km falan da şehir dışıdır. çokk sakin kullanmama rağmen % 8.5 şu an ve dün servise gittim bana normal dediler hem rodaj dönemi hem soğuk ama şunu da söylediler rodajdan sonra öyle çok düşme beklemeyin 7.5 falan yakar dedıler ve bızım araçta eco yok yani var tesisat her sey var ma düğme yok takılmamış. Şuna açıklık getirmek istiyorum 2012-2017 clio 4 ler 135 tork euro 5 motor, fabrika verisi şehir içi 5.7 2017 ve ustu clio 4 ler 140 tork euro 6 motor fabrıka verısı sehır ıcı 6.4 yanı 2017 ve ustu clio 4 ler oncekılere gore fazla yakıyor kı cevremde 3-4 tane 2015-2016 model clıo 4 ler % 6 yakıyor gozumle gordum ama ne yazıkkı yenı clıolarda bu yok

Dediğine göre 100 km de 2 lt farkediyor, şuan sıfır bir 0.9 tce alma niyetinde olan benim için hayalkırıklığı oldu bu durum...
1.1 fiesta daha mantıklı olabilir yakıt açısından bu durumda

Merhaba arkadaşlar, bende yaklaşık 1,5 ay kadar önce 2020 model 0.9 clio 4 touch paket sahibi oldum. Forumu yeni keşfediyorum, bende deneyimimi sizinle paylaşmak istiyorum. Aracım şu an 1300 km civarında, Ankara içerisinde yazlık stok lastiklerle ilk gösterge sıfırlamamdan sonra depoyu shell vpower nitro ile fulledim. Şu an şehir içi ortalamam 6.4 lt. ve gayet memnunum, sadece bugün zannediyorum soğuk sebebiyle işyerine gelmeye kısa bir mesafe kala depo yarı göstergeden çeyreğe indi bir anda. Onun dışında BENZİNLİ olarak araç tüketiminden çok memnunum. Rodaj dönemi 3.000km'lerden sonra daha da azalacağına inanıyorum. Saygılar.

Geri