Merhaba
Arabanız hayırlı olsun. İyi günlerde kullanın.
2018 Megane 4 Touch paket araba sahibiyim. Benimki 1.5 DCI EDC vites. Ben de yeni aldım sayılır. Yaklaşık 4 ay oldu. Ben de ekran taktıracağım. Kendimi biraz toparlamak istiyorum. Ben Renolock isimli yerde yaptıracağım. Gayet kaliteli ekran takıyorlar. MyNavi marka. Sıkıntı yaşayan bir Allah kuluna denk gelmedim. Diğer yerlerden biraz fazla ücreti var ama başka yerlere taktırıp sıkıntı yaşayanları görünce, hatta kavga döğüş söktürenleri görünce insan bir fazla vermeyi göze alıyor.
Biz arabaya parlak kromlar taktırdık. Kapı eşiklerine ve bagaj eteğine. Koltuklara kılıf aldık. Çok güzel oldu. Arabanın içindeki siyah hakimiyeti yıkıldı. Daha bir albenili oldu.
Arabanız otomatik mi. Bilmiyorum. Eğer otomatik ise şanzıman yağını değiştirmenizi tavsiye ederim. Ben değiştirdim. Önceki sahibi galiba hiç değiştirmemiş. Pekmez gibi yağ çıktı içinden.
Eğer sürekli şehir içi kullanacaksanız (bence) ECO modda kullanmayın. Ben daha 3 gün öncesine kadar hep ECO modda kullandım. Bir şikayetim yoktu. Fakat 2 gün önce ECO modunu kapatıp bir deneyeyim dedim. Arabanın gaz tepkileri biraz daha iyi oldu. ICON paketteki spor modu kadar değil ama yine de gayet iyi oldu.
Uzun yolda ECO mod ile kullanabilirsiniz. Fakat bu modun kapalı ve açık olması arasındaki fark 1 litre yakıta denk geliyormuş. Ben uzun yolda ECO mod ile 120 km hızlarda gittim. 4 litre yaktı. ECO mod kapalı olsa demek ki 5 litre yakacakmış.
Eğer arabanız otomatik ise; Bulunduğunuz şehirde trafik sıkışıklığı yoğun ise ve uzun sürerse arabayı manuel moduna alıp sürün. Böyle yaparsanız kavramanın ömrünü uzatırsınız. Dik rampalarda da manuel modda kalkılması tavsiye ediliyor ama bu bana saçma geliyor. Çünkü zaten arabada bir yokuş kalkış destek sistemi var. Araba geri kaçmıyor ki. Geri kaçan arabayı kavrayan kavrama seti daha çok yıpranır. Fakat yokuş kalkış zaten arabayı geri kaçırmıyor.
Ben böyle düşünüyorum.
Bir de bazılarının bilmediği bir özelliğinden bahsedeyim. Arabayı stop ettiniz ve arabadan uzaklaşamaya başladınız. Araba kendini kilitledi. Fakat cam açık kaldı. Tekrar arabaya girip kapatmanıza gerek yok. Kartın üzerindeki kapı kilitleme tuşuna peş peşe iki kere basın. 4 cam da kapanır.
Yağmur yağdığında silecekleri istediğiniz süre aralığında çalıştırabiliyorsunuz.
Bir otoparka girdiğinizde eğer aracınızın yerini unutursanız kumandada bunun için tuş var. Basınca farları yakıp söndürüyor. Ben burdayım diyor bir yerde.
Kumandada bagaj açma tuşu var. Bir çok kişi o tuşa fareye tıklar gibi tıklıyormuş. Ama bagaj açılmıyormuş. O şekilde olmayacak. Tuşa bir kere biraz uzun basılacak. Bagaj açılıyor.
Aklıma gelenler şimdilik bunlar.