2016 Captur edc için LPG kullanan var mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan esfuny
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

esfuny

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhabalar 2016 captur edc aracıma LPG taktırmayı düşünüyorum. Kullanan var mı, arıza ışığı yakıyor mu, performans fark ediyor mu, ne kadara montaj yapılıyor?
Şimdiden teşekkürler

Merhabalar 2016 captur edc aracıma LPG taktırmayı düşünüyorum. Kullanan var mı, arıza ışığı yakıyor mu, performans fark ediyor mu, ne kadara montaj yapılıyor?
Şimdiden teşekkürler

Nasıl böyle birşeye kalkışırsınız, derhal aklınızdan çıkartın bence.
Güzelim motorun orjinalliğini bozduracaksınız,aracınızın performansını düşürdüğünüz gibi üstelikte üstüne,üstlük avuç dolusu para vereceksiniz.
kapalı otoparklara,avm'ler lpg'li araçlar alınmıyor hatırlatmak isterim.yanınızda bir BOMBA taşıyorsunuz çünkü..
ayrıca aracınızı satarken çok zarar edersiniz, lpg kiti takılı araçlar değer görmüyorlar 2.el'de.
çevremde araçlarına lpg kiti taktıran arkadaşlarımın memnuniyetsizliklerinide bilmenizi isterim.
Dahada önemlisi captur'unu lpg'li kullanan başka bir kişi duymadım hiç.yazın karma tüketimde 100 kmde 5.5-6 kışın 6.5 lt yakıt tüketen aracın başka bir uygulamaya ihtiyacının olduğunu düşünmüyorum bu tüketim değerleri son derece makul bence.
şunu açık yüreklilikle söylemem gerekirse bana bedava hatta üstüne para verecez deseler LPG kiti uygulatmazdım aracıma ama karar yinede sizin..

saygılarımla..

Son düzenleme:
Nasıl böyle birşeye kalkışırsınız, derhal aklınızdan çıkartın bence.
Güzelim motorun orjinalliğini bozduracaksınız,aracınızın performansını düşürdüğünüz gibi üstelikte üstüne,üstlük avuç dolusu para vereceksiniz.
kapalı otoparklara,avm'ler lpg'li araçlar alınmıyor hatırlatmak isterim.yanınızda bir BOMBA taşıyorsunuz çünkü..
ayrıca aracınızı satarken çok zarar edersiniz, lpg kiti takılı araçlar değer görmüyorlar 2.el'de.
çevremde araçlarına lpg kiti taktıran arkadaşlarımın memnuniyetsizliklerinide bilmenizi isterim.
Dahada önemlisi captur'unu lpg'li kullanan başka bir kişi duymadım hiç.yazın karma tüketimde 100 kmde 5.5-6 kışın 6.5 lt yakıt tüketen aracın başka bir uygulamaya ihtiyacının olduğunu düşünmüyorum bu tüketim değerleri son derece makul bence.
şunu açık yüreklilikle söylemem gerekirse bana bedava hatta üstüne para verecez deseler LPG kiti uygulatmazdım aracıma ama karar yinede sizin..

saygılarımla..
Bu kadar abartılı tepki vermeye gerek yok kanaatimce. ;)Arkadaş fikrimizi öğrenmek istemiş. Elbette lpg uzun süreçte yanma sıcaklığı farkı sebebiyle sübap, piston ve segmanlarda standarttan ziyade aşınmaya neden olacaktır. Çünkü oem parçalar benzinin termal değerlerine göre tasarlanmıştır. Ayrıca muayenede ve periyodik bakımlarda ekstra mesai çıkarır. Tabii lpg kitinin uygun şekilde montajı yapılırsa sadece bunlarla sınırlı kalır. Aksi halde çok baş ağrıtır. Montaj bedeli ve uzun süreçte oluşabilecek hasarları yakıt fiyatı amorti edebilecek ise ancak o şartlarda mantıklı olur.

Konu sahibinin görüşüne saygı duymak lazım fakat ben de aracıma LPG taktırmazdım. Zaten az yakıyor. Uzun yolda 5.5 Lt civarında. Karma 6 Lt. Daha ne olsun?

Karma 6-7 lt yaktıran arkadaşlar bunu nasıl yapabildiğinizi çok merak ediyorum. Şehir içi 60-70 i geçmeden, gaz pedalına tüy gibi basarak mı kullanıyorsunuz? Ne kadar kassam da şehiriçi ortalama 7-7,5 yakıyor... Tuhaf olansa bunu bormal modda yakıyor. ECO da 8 i geçiyor.

MX5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Karma 6-7 lt yaktıran arkadaşlar bunu nasıl yapabildiğinizi çok merak ediyorum. Şehir içi 60-70 i geçmeden, gaz pedalına tüy gibi basarak mı kullanıyorsunuz? Ne kadar kassam da şehiriçi ortalama 7-7,5 yakıyor... Tuhaf olansa bunu bormal modda yakıyor. ECO da 8 i geçiyor.

ECO sadece şehir içinde açık bende. Şehirlerarası yolculuklarda ECO'yu kapatıyorum. Araç kullanırken hiç kasmam. Normal kullanıma göre aldığım verileri ilgili konularda paylaşmıştım. Uzun yol yaklaşık 5.5, karma yaklaşık 6 civarı.

Kışın sanırım biraz artıyor bu değerler.

Neyse konudan fazla şaşmadan şunu da belirtmek isterim. İsterse ortalama 5,5 yaksın, benzin fiyatları bu haldeyken LPG ile daha ucuza araç kullanmayı kim istemez? Ayrıca artık yok LPG araca zarar verir, şöyle yapar, böyle yapar efsanelerinden kurtulamadık. Kaçımız montajı iyi yapılmış turbo benzinli bir aracı kullandık veya kullananla muhatap olduk? Burada genelde herkes ilk duyup kendini inandırdığı hurafeleri anlatıyor. Aslını iyice araştırmadan. Ben de şahsen iyi bir usta arayışındayım LPG taktırmak için. Hemde ya atiker ya da AKL. Diğerlerinin fiyatları ne makul, ne de mantıklı gelmiyor. Ayrıca illaki CAPTUR da aramayın bu LPG taktıran varmı mevzusunu. Kadjar da da, Megane da da, hatta Qashqai de de aynı motor var ve onlara da taktıran var. Onları da araştırabilirsiniz.

Günümüzde LPG artık bir ihtiyaç. Öyle ki araçlarımızın bir lastiği bile 1000₺ yi görmüş, herşey deli masraflı olmuş, nereden tasarruf edersek o kadar iyi.
öyle hurafelerle fikir yürütmemek gerek.
Son olarak; lütfen şunu da demekten vazgeçelim: fazla yaktığını düşünüyorsanız dizel alsaydınız gibi sözler... Aradaki farkı verin o halde alalım! Derler bir gün.

Ben LPG kullandım daha önceki aracımda, daha da kullanmam.

1.2 Biturbo Benzinli aracım var, silah dayasalar LPG taktırmam. Önceki araç LPG'liydi tümsek görse bayılıyordu. En tatlı yokuşlarda bile çekmiyordu, bazen sıkılıyordum Benzine geçiyordum, adeta şahlanıyordu araba.

O günler geride kaldı çok şükür. Ayrıca bunca yıl benim aracı takip edenlere de üzülüyorum şimdi. Ne söylenmişlerdir içlerinden, leş gibi kokuyordu LPG.

Neymiş, tasarrufluymuş. Boşverin. Kaç para tasarruf edecek? O motora yazık. Asla benim arabama yaklaşamaz artık LPG.

Kullanana saygılıyız elbette. :)

Geri