Mobil ve castrol piyasanin en iyi yaglari. Mobil dunyadaki tek baz yag tedarikcisidir. Castrol de baz yagi chevron mobilden alir. Fakat castrolun kullandigi katiklar yagin kalitesini mobilden daha iyi yapar. Bu böyle olmasaydi; bentley, audi, porsche, man, vw, ford, hyundai, scania gibi dünya devi markalar dogrudan fabrikasyon olarak araclara dolum yapiyor ve bu markalarin fabrikalarinin icerisinde motor bolumunde castrole ait bir alan bulunuyor. Bu alanda fabrika motoru yapar castrol de motora göre yag gelistirip sunar. Buradan marka fani gibi bir sonuç cikartmayin lutfen. Marka ile dogridan bir baglantim yok. 4 sene kadar castrolun yaglarini sattigim için icini disini iyi biliyorum. Ayrica bp markasi ile alacaginiz yagda yine castrol ile ayni kalitede olup her iki ambalajda tek borudan doldurulur. Bp ambalajinda yer alan yagda yine castroldur. Bunuda gemlik fabrikasi gezisi sırasında gorduk. Fakat bp daha ucuza satilir. Tam sentetik alaninda acik ara castrol ilk siradadir ve desibel anlaminda da %2 en iyi rakibinden daha sessiz calistirir motoru. Bunu kendim de deneyimledim. Bu arada mobil de kötü bir urun degildir. Castrol bulamazsam mobil alırım. Castrol edge 5/30 un mobil karsiligi mobil esp 5/30 dur ve ayrica fiyat olarak ya castrolden bir tik daha ucuzdur ya da yaklasik ayni fiyattadir. Bu arada bahsettigim desibel farkini anlamak için ust işte minimum 3 sefer castrol kullanmaniz gerekir ki haznedeki yag, motor icindeki yag tamamen temizlenmis olsun. Zaten ısı bilen usta da size yagda marka degisikligi yapacaksaniz farkini en erken 3. Yag degisiminde gorursunuz diye belirtir.
Hızlı yanıt alabilmek icin alıntı yaparak cevaplayın
iMessage :
tanseler@me.com
Instagram
flu_e_nce