2014 Model Clio 4 Xenon

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CmlAkmz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

CmlAkmz

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
2014 model joy paket aracıma xenon takmak istiyorum. Elimde toyota corolla ait xenon motorum mevcut. O motoru kullanabilir miyim? Ampul olarak H7 mi uyar?

Taktirmayin.. insanlarin gozunu almayin.. bosu bosuna kendinize sovdurmeyin.. eger cok iyi aydinlatma isterim derseniz ozelden yazabilirim.. orjinal bmw hella mercegi montaji yaptirip bixenon farlara sahip olabilirsiniz. Hem aydinlatmaniz duz taktiracaginiz xenondan 3 kat daha guclu olur hem goz almazsiniz hem yagmurda camurda onunuzu gorursunuz.. ben bizzat 2 aracima yaptirdim. Yillar boyunca sorunsuz kullandim. Onumden cekil diyecegim araca arkadan simsekler caktim. Normal kosullarda da tek bir selektor yemedim..

Taktirmayin.. insanlarin gozunu almayin.. bosu bosuna kendinize sovdurmeyin.. eger cok iyi aydinlatma isterim derseniz ozelden yazabilirim.. orjinal bmw hella mercegi montaji yaptirip bixenon farlara sahip olabilirsiniz. Hem aydinlatmaniz duz taktiracaginiz xenondan 3 kat daha guclu olur hem goz almazsiniz hem yagmurda camurda onunuzu gorursunuz.. ben bizzat 2 aracima yaptirdim. Yillar boyunca sorunsuz kullandim. Onumden cekil diyecegim araca arkadan simsekler caktim. Normal kosullarda da tek bir selektor yemedim..

​Nerde yaptırdınız bu işlemleri, malum heryerde iyi ve uzmanca yapan usta yok..

Tamamen zevk icin yapan bir arkadas kendisi.. isterseniz ozeldenj numarasini iletebilirim. İsmi ilker kemal. Bixenon isinde sayili adamlardandir.. ayrica herhangii bir sikinti olma durumunda 6 ay sonra bile bu ampul bukadar cabuk patlamamaliydi diyerek ampulumu temiz cikma bir ampul ile.ucretsiz degistirmis bir arkadastir. (ampulun sifirinin tanesi 180 tl dir. Ortalama omru 3-4 yildir. Osram xenarc d1s ampulu kullanir bu mercekler..)
Bu is biraz pahaliya mal olur oyle taktim bi xenon ampulu 100 tllik cin mali yoluma baktim isi degildir.. bildiginiz bmw onunu nasil aydinlatiyorsa birebir aynisidir. Mercedes arkanizdan nasil simsek cakiyorsa birebir aynisidir.. (bmw ve mercedesler bir cok bixeon farinda ayni mercegi ve ampulu kullanir). Bu farin artilari su sekilde.. ampulun renk degeri 6 bin k olan cakma xenonlarin yagmurda onunuzu gostermemesi bu kelvin degerinin mavimtrak beyaz olmasidir. Su en cok mavi rengi yuttugundan(bkz. Denizlerin ve gokyuzunun mavi olmasii) farinizdan cikan isigin buyuk kismi yol uzerindeki su tarafindan sogurulur ve geri yansimaz. Osram xenarc ampuller 4300k degerindedir yani sarimtirak beyazdir. Arastirmalar sonucu insan gozunu en yormayan ve her kosulda yoldan en cok geri yansiyan renk degerine sahiptir. Yagmurda camurda onunuzu rahatlikla gorursunuz.. diger artisi selektorunuzu mercegin icerisinde bulunan perde araciligiyla yaparsiniz. ampul yanip sonme derdi yoktur gecikme yasanmaz bastiginiz anda simsek cakar. İsterseniz uzunlarinizi iptal edebilirr ya da ayni anda xenonlarla beraber yanmasini saglayabilirsiniz (cliolarda uzun kisa ayri olmasi sebebiyle)tercihinize kalmis.. son olarak gen 5 ballastlar ile de uyumludur. Hem kendi cikma beyinlerinizi de kullanabilirainiz isterseniz gen5 yani 5. Jenerasyon ballastlar ile de kullanabilirsiniz.. bunu size artisi su sekilde olacaktir.. cakma xenonlarda ampul isinma suresi 10 saniyeyi bulmakta bildiginiz gibi gen5 ile 1 saniye sonunda xenon ampulu tam isimaya ulasir. Zaten bmw lerde tek mercek olan modellerinde bu sebepten kullanilir. Gunduz giderken farlariniz kapaliyken selektor yapabilmeniz icin aninda yuksek isimaya ihtiyac vardir. Cakma xenon kullanan arkadaslar gunduz farlari kapali iken etkili selektor yapamazlar bu isinma suresi yuzunden... en onemli artisi mercek sayesinde dagi tasi aydinlatmak yerine tum isigi toplar yola verirsiniz.far canaklari halogen ampullerin versigi lumen degerine gore ayarlanmistir. Cakma xenon da olsa fazla lumen etrafa sacildiginda , halogen ampulun degerlerinden fazla olacagondan goz alir.

Son düzenleme:
Geri