2013 ANKARA Trafik Kazaları MObeseden !!

Abi Sabah Sabah Oldumu Şimdi Bu :(

ALLAH Bizden Uzak Tutsun Kazalari , Belalari ...

Su sagina soluna bakmadan yola atlayanlarin birine bi gun birine saglam bi dayak atcam Evren abi, bak videoda da yarisindan cogu yayalarin bakmadan yola atliyolar adam gelip vurunca suclu

Yaya kazalarının çoğunda yayaların dikkatsizliği var...

Ne yazık ki insanımız yaya geçidi üstünde geçiş üstünlüğünün yaya ait olduğunu, yeşilden kırmızıya geçerken yanan sarının basta gel yavrum olmadığını, geçiş üstünlükleri ve ıslak zeminde boş delikanlılık yapmaması gerektiğini öğrenemedi gitti.. Ehliyetleri kola kapaklarından çıkan hediye kolalar gibi dağıtılmasından vazgeçilmesi lazım artık.. Can bu ya daha ötesi varmı?

Ne yazık ki insanımız yaya geçidi üstünde geçiş üstünlüğünün yaya ait olduğunu, yeşilden kırmızıya geçerken yanan sarının basta gel yavrum olmadığını, geçiş üstünlükleri ve ıslak zeminde boş delikanlılık yapmaması gerektiğini öğrenemedi gitti.. Ehliyetleri kola kapaklarından çıkan hediye kolalar gibi dağıtılmasından vazgeçilmesi lazım artık.. Can bu ya daha ötesi varmı?
doğru diyorsunuz da yayalar daha hatalı bu konuda hele ki Ankara'da...
Nasıl olsa durur düşüncesiyle yola atlıyorlar, eminim araç sürücüleri de nasıl olsa geçer diyordur...
Yayaların payı daha büyük ama bende bi kaç kez kaza atlattım, adamlar sağına soluna bakmadan atlıyorlar yola videoda da var çoğunda yayalar bakmıyor araç geliyor mu gelmiyor mu

Kelimesi kelimesine katılıyorum. Yayalar hatalı bile olsa daha dikkatli olmalı ve yol verilmelidir. Sonuçta banane önüme atladı diyerek bu iş baştan savuşturulamaz. Can bu can. Aynı yaya bizim bir arkadaşımız, bir akrabamız veya tanıdığımız olabilir. Üstünlük yayalardadır. Neyse benim en çok takıldığım nokta şurası, vurduktan sonra neden kaçıyorsun şerefsiz. İnsan ol, dur ambülans çağır veya hastaneye götür değil mi?

doğru diyorsunuz da yayalar daha hatalı bu konuda hele ki Ankara'da...
Nasıl olsa durur düşüncesiyle yola atlıyorlar, eminim araç sürücüleri de nasıl olsa geçer diyordur...
Yayaların payı daha büyük ama bende bi kaç kez kaza atlattım, adamlar sağına soluna bakmadan atlıyorlar yola videoda da var çoğunda yayalar bakmıyor araç geliyor mu gelmiyor mu

Yay geçidi mantığı budur ama.. öncelikle araç şehir içi hız limitlerine, takip mesafesine uyacak.. Direksiyonda yol dışında (Teyp,Cep Telefonu, Gazete) ile ilgilenmeyecek. Sonrasında ise kural gereği yaya yaya geçidine ayağını bastığı an görüp duracak. Trafik'te hızlı kullanmak, direksiyonda gazete okumak şoförlük değil... Şoförüm diyor iseniz kendinize (söz meclisten dışarı) kuralları uygulayıp altınızdaki aracın kul yapısı oldugunu unutmayınız.... Trafik Kurallarına Uyalım Uymayanları Uyaralım..

Tabi burada siz yaya geçidine 3 metre yaklaşmış bir anda yola atlayanları söylemiyorum.. :) Yayalarda yaya geçitleri, üst ve alt geçitleri mantığı ile kullanmalıdır... siz 3 metre mesefade 60 km hızla gelen bir aracın önüne yaya geçidinde atlarsanız yaşama şansınızı %80 azaltırsınız...

Bunları izledikten sonra rahmetli Babamın araba kullanırken bana tembihlediği sözü aklıma geldi gene, "Arabayı usta şoför gibi sür, karşıdan gelen acemiymiş gibi kullan derdi."

• Beğen
Tepkiler: *Renault9
Geri