2012 edc yokuşta park ederken araç kayıyor, tutamıyorum.

Sagopakajmer

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaslar.Aracim 2012 model megane expression edc. Bir ay once aldim genel olarak aractan memnunum ama son zamanlarda yasadigimiz bir sikinti var. Aracin yokus kalkis sistemi normalde cok guzel calisiyor. En dik yokuslarda ileri geri denedim kaydirma yok fakat park ederken bir sikinti yasiyoruz. Bunu ilk esim yasamisti bende bir iki sefer yasadim ve sizinle paylasmak istedim durumu belki tecrubesi olanlar vardir. Bugun son yasadigim olay su sekilde; Dik yokuslu bir sokakta durdum once geri vitese alip geri manevra yaptim sonra durup araci d ye alip ileri manevra yapmak istedim ama arac geri kaydirdi. Frene basip bir iki seder daha denedim yine devreye girmedi el freni ile kalktim zoraki. Sorun burda ne, birseyi eksik yada yanlis mi yapiyorum yoksa aracta mi problem var.

Bu sorunu sürekli yaşıyorum, eğer direksiyonu sağ ve ya sol yapmadan rampada düz şekilde geri geri gidersem sorun olmuyor, D ye aldığımda yokuş kalkış devreye giriyor , araç kaymıyor. Ama R ye alıp park manevrası yani direksiyonu sağ ve sol yaptığımda tekrar D ye aldığımda araba boştaymış gibi kayıyor. Yaşayanlar mutlak vardır, bilgilendirir misiniz?

Dik yokuslarda bu sorunu yaşamadım fakat söyle bir olay var eğer aracın burnu yokus aşağı bakıyor ise geri manevra yaparken bir kere hill hold tutuyor. Aynı manevrayi 2. Kere yaptiginizda hill hold tutmuyor araç aşağı kayiyor. Fakat aynı olayı aracın arkasi aşağı bakarken defalarca yapın hill hold tutuyor.

iMessage: tanseler@me.com
Twitter: @tanseler
instagram: @er.tansel

“Hızlı yanıt alabilmek için alıntı yaparak cevaplayınız”

Ben bu olayı sürekli her park edişimde yaşıyorum aracın burnu yokuş yukarı konumda. Ancak yokuş aşağı hiç denemedim. Bu bir arıza mıdır sizce?

Geri