2010 megan 3 1.5 dci kaliroferden gelen hırıltı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yvzzvy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

yvzzvy

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
beyler herkese sağlıklı bir hayat dilerim. sorunum aracımda soğuk yada sıcak farketmeksizin havalandırmadan gelen bir hırıltı var maksimum seviyede hırıltı çok fena sanki pervanesi olan bir parçanın bir kanadı kırılmış gibi bir ses, önce küçük bir tıkırtı ile başladı şimdi baya gürültülü çalışıyor.
şimdi bu arıza neyden kaynaklanır
klape motoru yada kalorifer motoru olma ihtimali çok yüksek
eğer tamire gitsem nasıl açılır tamiri nasıl yapılır
vereceğiniz cvplar için şimdiden teşekkür ederim.

Aynı sıkıntı bendede 3. Kademede mevcut. 4. Kademede bir nebze daha az. Sorun kalorifer motorunda. Kalorifer motorunun değişmesi gerekiyor. Servis ön göğüs sökülecek diyor sadece işçilik 600 tl gibi bir rakam. Parça ise 1400 civarı idi. Bunlar indirimli fiyatlar. Service workshop katolaoglarına baktığımda göğüs sökülmediğini gördüm. Sanayide araştırdım onlarda sökülecek dedi. Buralar küçük olduğundan göğüs sökme işi ciddi bir iş olduğundan vazgeçmiştim. İleride ses gelir iyi monte edemezler diye. Sizde araştırır ve bilgileri buradan paylaşırsanız memnun olurum.

Torpidoyu sökerseniz sağ taraftan fan motorunu görmek mümkün. Aynı şeyi soldaki pedalları sökerek soldanda görmek mümkün. Dediğim gibi. Servis workshop katoloğunda bu dediğim yerler, kadran sökülerek fan motorunun sökülebileceği yönünde. Ancak herkes kolayı ve işçilik ücreti çok olması nedeniyle sanırım göğüs sökümüne gidiyor.

Geri