2005 Clio 1.2 16v rölanti sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Toluku
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Toluku

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar merhaba aslen Reno'cu olup kendimde Megane 3 Eşime de kayınpederin 2005 clio 1.2 16 v hb ni satın aldım fakat aldığımdan bu yana sıkıntısı ile uğraşıyorum. Araçta Atiker lpg mevcut patlatmada yapıyordu ateşleme bobini kablo ve buji değiştirdim. Patlama ve seyir halinde tekleme sıkıntısı geçti. Fakat şimdide rölantide stop edecekmiş gibi olup tekrar devir düzeliyor. bunun içinde gaz kelebeğini sökmeden temizlediler fakat sıkıntı geçmedi. Şimdide subap ayarı bozuk diyorlar ama pek inancım kalmadı konu ile ilgili ne yapabilirim ? Ankara'da bu işi çözecek usta tanıdığınız var mı ? Sanayiye git gel bıktım artık. Yardımlarınızı rica ediyorum.

Hocam bir çok şeyden yapabilir?
1-Kelebek Contaları (Oring) değiştirsinler. Sökmüşken İyice kelebeği temizlesinler.
2-Kelebek komple değişebilir..

Arıza kaydına bakıp arıza göstermezse bu dediklerimden yapabilir.
Ben Temizlettim 1 hafta sonra tekrar nüksetti.
Komle kelebeği değiştirince çok şükür hepsi bitti.
Bu arada klima açınca seyredin siz o rolantiyi emme basma tulumba gibi iner çıkar

teşşekürler bilgilendirme için gerçekten geçeceğini bilsem değiştirip kurtulacağım ama subap ayarı dediler bilmiyorum ne yapacağım şaşırdım kaldım.

Yaptır bakalım subap ayarını 30-40 TL birşey sana yararı olur

300 tl fiyat istediler :)

Merhaba arkadaşım, aynı sıkıntıyı şuanda bende yaşamaktayım, boğaz kelebeğini değiştirdim, subap ayarını yaptırdım ve son olarak atikere gidip lpg ayarlarını da yaptırdım eskisi gibi olmasada hala devam eden bir sıkıntı söz konusu. Özetle subap ayarını yaptırsan bile kesin olucak gözüyle bakma derim sonra hayal kırıklığı yaşama :)

Bu arada çözümü bulup paylaşırsan bizde aydınlanmış oluruz...

Genelde rolanti tutmama ve oynama atesleme ve hava vakum kacagi kaynakli oluyor.dumanla hava kaca testi yapin.youtube da var yapilisi.sigarayla bile yapilir.

Geri