2004 otomatik vites Aracım benzinde çalışmıyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan srdr41
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

srdr41

Yasaklı Üye
Bilgi Girilmemiş
Herkese İyi akşamlar 2004 model megane 2 otomatik vites aracım son 3 haftadan beri arada sırada benzinde çalışmıyor?
1- Ustaya götürdüm kocaelinde benzin pompası ve sokete bakmasını istedim hiçbirşey yok enjeksiyonlar tıkandı dedi güzelce yağ ve benzine kimyasal döktük çok iyi çalıştı. Tekrar aynı sıkıntı oluştu.
2- Lpg (atiker) garanti devam ettiği için bilgisayara bağladık filtreyi değiştirdik lpg de canavar gibi araba benzinde çalışmadı yine aynı sıkıntı oluştu.
3- Bu araçlarda forumda bi kaç kişi aynı sıkıntı benim gibi yaşamış eksantrik sensörü, elektrik kutusundaki benzin soketi, benzim pompası yada soketi, MANYETİK KAPTÖR , vs vs

Benzin pompası soketi sağlam, Lpg de hiçbirşey yok arkadaşlar ustaya gitmeden bi danışayım dedim sıkıntı tam olarak ne ? Bilgisayara bağlatmak 100 kağıt oraya bak buraya bak derken 200 lira gidiyor geçen hafta benzın soketı baktırdım ve enjeksıyonları temızledı benıne wurt tarzında kımyasal attık 300 lıra tuttu bu sıkıntı kaynagını bulana kadar sanırım benı batıracak ? yorumlarınız benım ıcın cok onemlıdır saygılar ....

Tekleme varmi? Manyetik kaptor çok kirlendiyse yapabilir bunu. Şöyle söylim bizim arkadasta da ayni benzinde zor çalışıp hatta bazen çalışmıyordu. Ama ne hikmetse gaza geçince sıkıntı gidiyordu. Bide ısıninca. Kaptoru temizledim pekte umudum yoktu ama düzeldi. Bi temizleyin bence.

LG-K430 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ahmet 27 valla kardeşim manyetik kaptör baktıracam lakin sigorta kutusundan olabilirmi bir ihtimal lpg ıle start tusunu aynı bastıgımda sıkıntı yok calısıyor arac lpg dırek calısırsa zamanla sıkıntı olusuyor. Mnayetik Kaptör yada manyetik kaptorun oldugu yerdekı soket yada sıgorta kutusundakı benzın soketı baktırtıcam ustaya bazı ustalarda afedersin sıf para almak için elinden geleni yapıyor bu seferde çok para bayılmak istiyorum açıkcası benzinde hır hır hır ediyor sonra stop ama gazda direk çalıştırınca çalışıyor bunu her zmaan yapmıyor arada sırada bu seferde adamın canını sıkıyor kısat ahmet kardesım ustaya gıdıp manyetık kaptor ve sıgorta kutusunu gostersem nasıl olur?

@srdr41 valla bu temizlik için tamirciye gitmeyin bence. siz alet edavat varsa bi siz söküp temizleyip takın. zaten soketli. şanzımanın üstünde kranka bakıyor. https://www.youtube.com/watch?v=dJBxVs9foi8 şu videoda sökmüş mesela. renaultlarda yeri hep aynı. benzinle ve gazda farklı çalışmasını anlamış değilim ama. gerçekten tuhaf. aynı belirttiğin sorun vardı. bizde lpg de direk çalışmıyordu niyeyse. ama marş yapa yapa ısınıyordu motor. bir lpg ye geçtimi normal çalışıyordu. ama benzinde dediğiniz gibi rolantide çalışıyor. ama gaza basınca stop ediyordu. eş dost tanıdığınızda lokma anahtar varsa 10 dakikada sökersiniz. şöyle birşeyde söylim. belki uzak ihtimal ama yinede söylim.
lpg de stop edince valfler tam kapanmazsa benzinde çalışırken zor çalışıyormuş. benzin ve gaz karıştığı için. lpg yi tankın üzerinden tamamen kapatıp, borulardaki lpg yi de tamamen bitirip bi öyle bakın. ilk marş nasıl olacak?

Geri