2002 Megane Dynamique sorunlarına çözüm için lütfen yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan utkuknr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

utkuknr

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Herkese selamlar,
ben 2002 model 1.6 motor Dynamique serisinden bi megane sahibiyim. Araç henüz 90.000km'de. Aracı babamdan devraldığım için temizliğinden şüphem yok ancak bazı sorunlar yaşıyorum. Araç kısa süre önce marşı geç alıyordu ve bir sabah hiç marş almadı. Elektrikçi arkadaş gelip baktı ve akünün ölü olduğunu söyledi yeni akü taktırdık. Ancak araç soğukken hala marşı geç alıyor. Kısa aralıklarla çalıştığında sorun yok ancak bir kaç saat yatınca marşı geç alıyor. Ayrıca soğukken marş verdiğimde araçta yoğun bir titreme var acaba sebebi nedir ? Aracın yağ değişimi-hava/yağ filtrelerinin değişimini önümüzdeki kısa zamanda yapmayı planlıyorum. Ayrıca en büyük sorunlardan bir tanesi aracın erken devir yükseltmesi ve vites istemesi, örneğin araç 50-60km hızla giderken 4. vitesi istiyor devir 2200-2400 bandında geziyor. Tavsiyelerinizi iletirseniz çok memnun olurum. iyi forumlar

Hoşgeldiniz.

İlk olarak manyetik kaptörü ve soketini temizleyip yerine takın veya soketi iptal edip manyetik kaptöre lehim yaptırın. Büyük ihtimal düzelecektir.

Olmazsa buji ve özellikle bobinlere baktırın.

Keyifli forumlar :eyv

@algorist hoşbulduk teşekkür ederim :) aracın bujileri geçtiğimiz sene değişti yine bir seferinde marş almama gibi bi sorun yaşatmıştı. Araç kısa aralıklarla çalıştığında sorun olmuyor ama biraz bekleyince geç alıyor manyetik kaptör müdür sorun

Büyük bir ihtimal manyetik kaptör. WD40 ile temizleyip kurulayın. Soket kablolarıda çok önemli bu arada. Benzer sorunu yakıt pompası soketlerinden de yapabilir.

Manyetik kaptörün yeri ve sökmesiyle ilgili argüman bulabilir miyim acaba youtube da benim araç için birşey göremedim

Clio, kangoo, megane, scenic hepsi aynıdır.

Geri