2. Vitesten ayrılmama sorunu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan S.yildiz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

S.yildiz

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar merhabalar, 1.5 Dci manuel aracımın baskı balatası, debriyaj alt merkezi, şanzıman ve hidrolik yağı hepsi birlikte değişti. Bu değişimler yapıldıktan sonra aracım bazen 2.Vitesten 3e geçmeme izin vermiyo 2 de yapışıp kalıyor bırakmıyor debriyajı bırakıp tekrar bastığımda 3. Vitese geçiyor oda normal değil sert şekilde geçiyor. Bu sorun baskı balata ve debriyaj alt merkezle alakalımıdır parçaların garantisi bitmeden götürüp değiştirtmek istiyorum bilgisi olan başına gelen varsa lütfen yazsın yakın tarihte uzun yola gidicem ve böyle gitmek istemiyorum.

Daha önce bu konu açılmıştır belki bilmiyorum araştırma fırsatım olmadı çok sinirimi bozmaya başladı hemen sormak öğrenmek istedim.

Arkadaşlar yok mu bilgisi olan?

renult araçlarının bazı modellerinde baskı balata iki taraflı değişiyor. şirket fuluance baskı balatasını değişimi yaptırıken başıma geldi. Servisler tam emin değil . ustanın görmesi gerekiyor dediler. Sürekli gitmiş olduğumuz ustamızdan fiyat alırken kaç vites dedi 6 vites diyince o çok pahalı dedi karşılıklı değişimi lazım tek taraf problem çıkartıyor biz denedik olmuyor.
Sizin baskı balatada böyle birşey söz konusu olabilirm? Yay ve ayar mekanizması karşıdaysa iki tarafın değişimi gerekiyor olabilir.

Kronik

Kronik demeyelim de gereken arıza yada tamirat gerektiği gibi yapılmamaktada
ilk arabam clio 21,4 16 v idi 6 yıl bindim 1 kere 4 adet buji ateşleyici aldım , 1 kez buaz kelebeği temizliği ve fabrika ayarı yaptım hiç üzmedi beni
ikin arabam clio 4 0,9 tce 2018 ocakta aldım şuan için bi sıkıntısı yok

Debriyaj üst merkez arızasıymış, şimdilik sana bi zararı olmaz daha çok takılma yapmaya başladığında gel değiştirelim dedi usta. Bilginize arkadaşlar.

Geri