Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Dünya çapında yaptığı akrobatik şovlar ve gösteri maçlarıyla tanınan basketbol takımı Harlem Globetrotters, bu kez talihsiz bir kazayla gündeme geldi.
Dünyaca ünlü gösteri takımı HarlemGlobetrotters'ın Orta Amerika turu sırasında korkutucu birkaza meydana geldi.Honduras'ın Tegucigalpa kentinde parkeye çıkan takımın üyelerinden William 'Bull' Bullard'ın üzerine pota düştü. Bullard yaptığı bir smacın ardından çembere asılıp kendini yukarıya çekti. Aniden devrilen potanın altında kalan Bullard, başından yaralandı.
Ünal Aysal, kendilerini 2-0 yenen çok sevinen Fenerbahçelilere göndermede bulundu.
YÖNETİM KURULU TOPLANTISINDA TARTIŞMA YARATACAK AÇIKLAMALARDA BULUNDU
“Fenerbahçe derbisi geride kaldı. Daha konuşmaya gerek yok. Önemli olan geleneği bozmak. Kasımlar onların, Mayıslar bizim. Amacımız da Kasım’da değil, Mayıs’ta kazanan olmak.”
GALATASARAY Başkanı Ünal Aysal’dan, 2-0 yenildikleri Fenerbahçe derbisi sonrası yapılan yönetim kurulu toplantısında sürpriz çıkış geldi... Başkanlık koltuğuna oturduğu Mayıs 2011’den bu yana görev yaptığı iki sezonda futbolda şampiyonluğu kimseye kaptırmayan Galatasaray Başkanı çok konuşulacak bir söz söyledi...
KASIMLAR ONLARIN, MAYISLAR BİZİM...
Geride kalan iki sezonda ezeli rakipleri Fenerbahçe’ye karşı ligde şampiyonluğu kaptırmayan ve iki kez de Süper Kupayı alan Aysal, Fenerbahçe’nin galibiyetiyle sonuçlanan derbi sonrası tartışma yaratacak açıklamada bulundu.
9 PUANLIK FARKIN KAPANACAĞINDAN EMİN
KADIKÖY’deki yenilginin ardından Galatasaray Adası’nda oluşturulan kriz masasında “Şampiyonluğa inanıyorum. Bunun için de gerekli tedbirleri alacağım. 9 puanlık farkı kapatacağız” diyerek iddialı konuşan Aysal, dün Türk Telekom Arena Stadı’nda yapılan yönetim kurulu toplantısında da benzer söylemlere imza attı. Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’nda bugün yapılacak olan kritik Divan Kurulu öncesi haftalık olağan Yönetim Kurulu toplantısında gündem maddeleri konuşulurken araya giren Aysal, “Arkadaşlar Fenerbahçe derbisi geride kaldı. Daha konuşmaya gerek yok. Önemli olan geleneği bozmamamız. Kasımlar onların, Mayıslar bizim. Amacımız da Kasım’da değil, Mayıs’ta kazanan olmak” diyerek güne noktayı koydu.
ASLAN ARTIK ŞAH VE MAT DİYECEK
GALATASARAY Kulübü’nde satranç şubesinin kuruluş toplantısı, Başkan Ünal Aysal ve Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay’ın katılımıyla yapıldı. Aysal, satrancın önemli bir spor olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
“Ben de eski bir satranç oyuncusuyum. Çocukluğumdan beri satranç oynuyorum. Satranç sadece zihinsel gelişmeyi değil dinlenmeyi de sağlayan bir spordur. Satranç ciddi bir spordur. Bütün sporlar adele ile yapılmıyor. Satranç insanın zihinsel kapasitelerini yükselten, geliştiren bir spordur. Bütün dostlarıma bu sporu özellikle öneriyorum. Sporcularımızın gelişimlerini ve başarılarını alkışlamak istiyoruz.”
[/FONT][/FONT][FONT=pt_sansregular]İlk yarıda çekilen videolar akıllı ekrana yansıtılarak hemen futbolculara izletiliyor. Yanal böylece 2. yarıya çıkmadan hatalarını ve oyuncularından neler istediğini harfiyen göstermiş oluyor.[/FONT][FONT=pt_sansregular]F.BAHÇE’de son yıllarda Aykut Kocaman’ın başlatıp Ersun Yanal’ın devam ettirdiği analiz sistemi derbide meyvesini verdi. Dün sarı lacivertlilerin instagram hesabında paylaşılan bir fotoğraf gelinen noktanın göstergesi gibiydi. Galatasaray karşılaşmasının devre arasında çekilen fotoğrafta Ersun Yanal görüntüler üzerinden anında maçın analizini yapıyordu. Peki herkesin merak ettiği bu sistem neydi ve neye yarıyordu?..
[FONT=pt_sansbold !important]
1- TELSİZ İLE BİLGİ VERİLİYOR
[/FONT]
SAHADA yaşanan ve Ersun Yanal’ın devre arasında dikkat çekmek istediği konular telsiz ile yardımcı antrenörler tarafından canlı kodlama yapan maç analistlerine iletiliyor. Maçtan önemli anların yer aldığı bir video hazırlanıyor ve devre arası soyunma odasına girildiğinde görüntüler hazır oluyor.
2- GÖRÜNTÜLERDE ÇİZİM YAPABİLİYOR[/FONT]
YANAL, bu görüntülerin üzerinde elindeki özel kalemle çizim yapabiliyor. Futbolcularına yapmaları ve yapmamaları gerekenleri, oyun alanında nereye koşacaklarını ve hangi bölgelere pas vermelerini istediğini belirtiyor. Böylece ikinci devre tüm yapılması gerekenler kısa sürede futbolculara anlatılıyor.
3- SADECE KADIKÖY’DE KULLANABİLİYOR
[/FONT]
Ancak Fenerbahçe bu sistemden sadece iç saha maçlarında yararlanabiliyor. Deplasmanda bu sistemi kullanabilmek için gerekli altyapı bulunmuyor. Buna karşılık iç saha maçlarındaki analiz deplasmanlarda da görüntüsüz olarak yapılıyor ve bir rapor olarak yine Yanal’a iletiliyor.
Sistem nasıl çalışıyor?
[/FONT][/FONT][FONT=pt_sansregular]ÖZETLE Ersun Yanal’ın maçta dikkatini çeken pozisyon hataları ve rakibin önemli zaafları, yardımcı antrenör tarafından özel bir telsiz sistemi ile soyunma odasındaki maç analistine iletiliyor. Takım soyunma odasına gittiğinde bu görüntüler hızlı bir montaj ile hazırlanmış oluyor.[/FONT][FONT=pt_sansregular][FONT=pt_sansbold !important]
Barça, Dortmund ve Fener’de var
[/FONT][/FONT][FONT=pt_sansregular]BU görüntülü analiz sistemini Türkiye’de sadece Fenerbahçe kullanıyor. Sarı lacivertliler böylece rakiplerine bir aşama fark atıyor. Akıllı ekran üzerinde yapılan bu uygulama Avrupa’da ise Barcelona ve Borussia Dortmund gibi dev kulüpler tarafından uygulanıyor.[/FONT][FONT=pt_sansregular][FONT=pt_sansbold !important]
Kocaman’a niyet Yanal’a kısmet
[/FONT]
GÖRÜNTÜLÜ analiz sistemi, F.Bahçe’de ilk olarak Aykut Kocaman tarafından uygulanmak istenen bir sistemdi. Ancak sarı lacivertli teknik adamın sezon başında görevinden ani bir şekilde ayrılmasının ardından bu teknolojiyi kullanmak Ersun Yanal’a kısmet oldu.[/FONT][FONT=pt_sansregular]F.Bahçe Kulübü, Ersun Yanal’ın G.Saray maçının devre arasında akıllı ekran üzerinden futbolculara taktik verdiği bu kareyi resmi instagram hesabından paylaştı.
Beşiktaş, Gökhan Töre’ye alternatif olarak Trabzonsporlu Olcan Adın’ı almayı planlıyor. Töre ile anlaşma sağlanamazsa başarılı oyuncu için sezon sonunda Trabzonspor yönetiminin kapısı çalınacak.
GELECEK sezonun planlamasını da yapmayı ihmal etmeyen siyah beyazlılar sezon sonunda Trabzonsporlu Olcan Adın’ı renklerine bağlamayı planlıyor. Beşiktaş’ın takibinde olan bordo mavili başarılı oyuncunun sözleşmesi 31 Mayıs 2015’te sona erecek. Mali disiplinden ödün de vermek istemeyen yönetim, bu sezon olduğu gibi genelde bonservisi elinde olan oyunculara öncelik verse de Olcan için Trabzon’un kapısını çalacak. Kara Kartal bu sezon Tolga Zengin’i 2 milyon 750 bin Euro bonservis bedeli ödeyerek transfer etmişti.
GÖKHAN TÖRE’NİN ALTERNATİFİ OLACAK
Beşiktaş, Olcan’ın Gökhan Töre’nin alternatifi olarak düşünüyor. Siyah beyazlılarda kiralık olarak oynayan Töre’nin bonservisi için sezon sonunda Rubin Kazan ile anlaşma sağlanamazsa Trabzonlu Olcan ile boşluk doldurulacak. Beşiktaş daha önce de Olcan’ı renklerine bağlamak istemişti. Fenerbahçe’de yılıdızı parlayan 28 yaşındaki Olcan Adın, Antalyaspor ve Karşıyaka’da kiralık oynadıktan sonra 2008’de Gaziantepspor’a gitti. Buradaki başarı performansından sonra Trabzonspor’a tarnsfer olan Olcan Adın, milli takıma kadar yükseldi.
[FONT=pt_sansregular][h=2]Mancini, yönetime verdiği raporda Ocak’ta takıma takviye istedi.[/h][/FONT]
[FONT=pt_sansregular]Galatasaray’ın Türk oyuncu kadrosunun zayıf olduğunu belirten İtalyan hoca, “Sol bek, sağ kanat ve orta sahada sıkıntımız var. Buralara transfer şart” dedi.[/FONT][FONT=pt_sansregular]ROBERTO Mancini reçetesini hazırladı. İtalyan hoca, yönetime transfer raporunu şimdiden sundu... 24 Eylül’de Fatih Terim’in yerine getirilen Mancini, Galatasaray’ın başında çıkıtğı 8 maçın ardından Başkan Ünal Aysal ve yönetimine takım hakkında geniş bir rapor verdi. Fenerbahçe derbisi öncesi Mancini, milli takım arasına girilmeden önce Ocak ayında yapılması gerekenleri tek tek anlattı. Gelin o rapora birlikte bakalım...[/FONT][FONT=pt_sansregular][FONT=pt_sansbold !important]
YABANCILAR KONTENJAN MAĞDURU
[/FONT]
* 6+0+4 statüsü nedeniyle yerli oyuncu kadromuz zayıf. Ara transferde 3 kilit mevkiiye yerli takviyesi şart. En az 3 oyuncu istiyorum.
* Kanat sorunumuz var. Hamit Altıntop, uzun süredir sakat. Bu bölgede ilk 11’i zorlayacak kalitede bir alternatif isim lazım. Bruma, Amrabat, Riera yabancı sınırlamasına takılıyor.
* Sol bek en çok sıkıntı yaşadığımız bölge. Burada 5 farklı oyuncu denemek zorunda kaldık. Burada yabancı oynatmamız halinde diğer bölgelerdeki yabancılar yüzünden sıkıntı yaşıyoruz.
* Bizi ileriye taşıyacak ve zaman zaman Sneijder’ın da bölgesinde alternatif olacak yerli istiyorum. Buradaki rotasyonumuz dar. Ama özellikle olmazsa olmaz takviye sola yapılmalı.[/FONT][FONT=pt_sansregular][FONT=pt_sansbold !important]
YÖNETİM ROTAYI GURBETÇİLERE ÇEVİRDİ
[/FONT]
VE Mancini’nin raporunun ardından sarı kırmızılı yönetim Almanya başta olmak üzere yurt dışında forma giyen Türk pasaportlu oyuncuların peşine düştü. Türkiye Ligi’nde de Mancini’nin istediği kriterlere uyan oyuncu arayışında olan yönetim vakit kaybetmeden bu transferleri bitirmek istiyor.
İbrahim Hacıosmanoğlu Hürriyet’te önemli açıklamalar yaptı.[/h]
[/FONT]
[FONT=pt_sansregular]UEFA Avrupa Ligi’ne çok iyi konsantre olduklarını belirten bordo mavililerin başkanı devre arası takviyesi için “Maddi gücümüz var. Yurt dışından iki önemli isimle görüşüyoruz” dedi. Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu bordo mavili takımın Avrupa’daki hedeflerine emin adımlarla ilerlediğini belirtirken “Göreve geldiğimizden bu yana değişime yönelik sancılar yaşadık. Bu sıkıntıları ve sorunları kısa sürede atlatacağız.” dedi. Trabzonspor yönetimi olarak kulübün başarısı için çalışmaları yoğunlaştırdıklarını ve yeni projeler ürettiklerini vurgulayan Hacıosmanoğlu Hürriyet’e yaptığı açıklamada ne Süper Lig ne de Avrupa kupalarındaki hedeflerinden kopmadıklarını belirtip devre arasında da transfer sinyali verdi.
OLCAN VE ONUR’U SATMAYACAĞIZ
[/FONT]
UEFA Kupası’nda camia olarak çok iyi motive olduklarını belirten bordo mavililerin başkanı “Avrupa kupalarında hedefimiz büyük. Süper Lig’de hedeflerimizden kopmadık. Liderle puan farkı abartılmasın. 11 puanı kapatacak gücümüz var” dedi. Hiçbir futbolcusunu satmayacağını yineleyen Hacıosmanoğlu “Hiç bir güç bordo mavili takımın ihtiyacı olan futbolcuyu koparamaz. Olcan ve Onur’un adları sık sık duyuluyor. Bundan gurur duyuyoruz. Fakat bu oyuncuları bırakmamız söz konusu olamaz” diye konuştu. Devre arasında takviyesi için maddi güçleri olduğunu belirten Hacıosmanoğlu “Mustafa Reşit Akçay’ın raporu bekliyoruz. Hocamızın istediği oyuncuları mutlaka alacağız. Şu an yurt dışında çok önemli iki isimle görüşmeler devam ediyor. Scout ekibimiz Avrupa’yı tarıyorlar” açıklamasını yaptı.
[FONT=pt_sansregular][h=2]G.Saray İcra Kurulu Başkanı, futbol direktörü atanana kadar Florya’da destek görevinde bulunacağını söyledi.[/h][/FONT]
[FONT=pt_sansregular]FENERBAHÇE yenilgisinin ardından Galatasaray Adası’nda Başkan Ünal Aysal ve yönetim kurulunun kriz masasında alınan önlemlerden bir tanesi de Lütfi Arıboğan’ın Florya’nın yeni sorumlusu olarak atanmasıydı. Yönetimin bu acil eylem planıyla ilgili Arıboğan, Hürriyet’e özel açıklamalarda bulundu. Florya’da bu geçiş döneminde kendisine verilen görevin yanlış anlaşılmamasını isteyen Arıboğan şunları söyledi:[/FONT][FONT=pt_sansregular][FONT=pt_sansbold !important]
GEÇİŞ DÖNEMİ YAŞIYORUZ
[/FONT]
“Ben Galatasaray İcra Kurulu başkanıyım. Zaten yönetim şemamızda futboldirektörlüğü bana bağlı olan 6 direktörlükten birisi. Önceden planlamadığımız bir antrenör değişikliği üzerine bir geçiş dönemi yaşıyoruz. Yeşil sahalardan gelen bir futbol direktörü atanana kadar bu desteğim geçici bir süre devam edecek. Farklı yoğunluklar öncelikli olabiliyor.”
[FONT=pt_sansregular][h=2]Galatasaray eski yöneticisi Abdurrahim Albayrak, Ünal Aysal’ın kendisine bir itirafta bulunduğunu açıkladı.[/h][/FONT]
[FONT=pt_sansregular]Beyaz TV’ye konuşan Albayrak, “Ünal Başkan çok iyi niyetli, herkese inanan bir insan. Onunla çalışmak çok büyük bir zevk. Keşke yeniden çalışsaydık. Konyaspor maçında ‘Keşke Ali Dürüst ve seni tekrar yönetime alsaydım’ dedi. Bugüne kadarki tüm başkanlar benim öz babam gibidir. Takımın şu an içinde bulunduğu durum düzelecek. 15 günlük ara ilaç gibi gelecek” dedi.
[FONT=pt_sansregular][h=2]G.Saray derbisinde sakatlanarak oyuna devam edemeyen Dirk Kuyt’ın durumu netleşmeye başladı.[/h][/FONT]
[FONT=pt_sansregular]Hollanda basınına açıklamalarda bulunan sarı lacivertli futbolcu çok ciddi bir sorunu olmadığını duyurdu.
Kuyt, “Sanırım 7 ile 10 gün içinde sahalara dönerim” diye konuştu. F.Bahçe’nin istikrarlı futbolcusu bu durumda milli maç arası dönüşü ilk maç olan Antalyadeplasmanına yetişebilecek.
[FONT=pt_sansregular][h=2]Çebi, sözleşme aşamasında oldukları Fernandes ve Almeida ile aradaki farkın büyük olduğunu söyledi.Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, sezona iyi başladıklarını ancak Atatürk Olimpiyat Stadı’ndaki Galatasaray derbisinde yaşanan taraftar olaylarının ve arkasından verilen cezaların takımın psikolojisini bozduğunu belirtti.[/h][/FONT]
[FONT=pt_sansregular]BEŞİKTAŞ’ın İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, Süper Lig’in en sevilen takımı olduklarını belirtirken ilk dört haftadan sonraki düşüşü Olimpiyat Stadı’ndaki Galatasarayderbisinde sahaya giren taraftarlara bağladı.
Çebi, “Olimpiyat Stadı’ndaki olaylar psikolojimizi bozdu. Ama kısa sürede toparlandık. Kayserispor karşısında alınan 3 farklı galibiyet bizleri kamçıladı” dedi. İşte Hürriyet’e özel açıklamalarda bulunan Çebi’nin çarpıcı ifadeleri:[/FONT][FONT=pt_sansregular][FONT=pt_sansbold !important]
‘HAKEM HATALARIYLA EMEKLER HEBA OLUYOR’
[/FONT][/FONT][FONT=pt_sansregular]Olimpiyat Stadı’nda takımın motivasyonunu bir süre de olsa bozdular ve takımı taraftar desteğinden yoksun bıraktılar. Sonuç çok büyük maddi ve manevi kayıplar oldu. Yasada verilen cezaların ertelenmesi caydırıcılığı azaltıyor.
Kulüp, elinde olmayan birçok nedenden dolayı zarar görüyor. Hakemlerin son derece dikkatsiz ve hatalı maç yönetmeleri sonucunda futbolcunun da yöneticinin de bütün emekleri heba oluyor.
Federasyon kurulları karar alırken kuralları söz konusu ediyorlar. Kurulları anlattığımızda ise “Haklısın ama...” diyorlar. Kurallar yanlışsa bir daha gözden geçirilmeli. Kurallar suçsuz olanlara suç yükleyici tarzda olmamalı.[/FONT][FONT=pt_sansregular][FONT=pt_sansbold !important]
‘Portekizliler bütçe planlarımızın dışında’
[/FONT][/FONT][FONT=pt_sansregular]Beşiktaş Kulübü’nde tavan ücretlerimiz var. Bütçemize uygun sözleşme yapmayı arzuluyoruz. Manuel Fernandes, bütçemizdeki düşüncelerimizin dışında.
Fakat Beşiktaş’ta oynama isteği nedeniyle teklifimizi kabul edeceğini düşünüyorum. Almeida da vermek istediğimiz ücretin çok uzağında. Her iki futbolcu da bütçe planlamamızın çok dışında. Profesyonel yapıya saygımdan dolayı hangi futbolcunun oynayıp oynamayacağını söylemeyi doğru bulmam. Ama bir yönetici olarak yaptığımız transferlerin değerlendirilmesini ve takıma kazandırılması gerektiğini düşünüyorum. Bu sadece benim görüşüm. Profesyonel kadrolara etki edecek tavır ve davranışlarda bulunmam.[/FONT][FONT=pt_sansregular][FONT=pt_sansbold !important]
LOCALAR 150 İLE 200 BİN DOLARA SATILACAK
[/FONT][/FONT][FONT=pt_sansregular]Yeni stadın finansmanıyla ilgili konsensüs oluşturduk. Denizbank, Halkbank, Şekerbank ve Ziraat Bankası ile çalışma yapıyoruz. Düşük krediyle stadın finansınını sağlamayı planlıyoruz. Sıra en büyük ihaleye geldi. Sonra Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın da temel atma törenine gelmesini planlıyoruz. Temeli aralıkta atacağız. Yeni statta 143 loca yapılıyor. İlgi büyük. Yıllık fiyatlar 50 binden 200 bin dolara kadar değişiyor. Yarısından fazlasına talep geldi. Arkasından da VIP koltukları satışa gelecek.[/FONT][FONT=pt_sansregular][FONT=pt_sansbold !important]
RONALDINHO ÇALIŞMASI
[/FONT][/FONT][FONT=pt_sansregular]Ronaldinho, konusunda görüşme yapmak üzere yetkilendirildim. Üzerime düşeni yapmaya devam ediyorum ancak bu transfer bütçemizin kabul edebileceği sınırlar içinde olmalı. Halen de bunu sağlamak için mücadele ediyorum.[/FONT][FONT=pt_sansregular][FONT=pt_sansbold !important]
KERİM’i KAZANMALIYIZ
[/FONT][/FONT][FONT=pt_sansregular]KERİM Frei, Pedro Franco ve Ömer Şişmanoğlu gibi geleceğini parlak gördüğüm futbolcuları kazanmamamız gerektiğini düşünüyorum. Tosiç, Aykut, Veysel ve Alper Potuk bize gelmek istedi. Ancak kulüpleri yüksek bonservis isteyince bir noktaya gelinemedi.[/FONT][FONT=pt_sansregular][FONT=pt_sansbold !important]
Egemen ‘paramı ödeyemezsiniz’ dedi
[/FONT][/FONT][FONT=pt_sansregular]Ahmet Nur Çebi, göreve geldiklerinde 3 milyon Euro’dan fazla alacağı olan Egemen Korkmaz’a yapılandırma önerdiklerini ancak oyuncunun kendilerine “Siz benim paramı ödeyemezsiniz, beni bırakın gideyim” dediğini söyledi.[/FONT][FONT=pt_sansregular]SİYAH beyazlılarda başarılı bir sezon geçiren ancak geçen sezon Fenerbahçe’ye transfer olan Egemen Korkmaz konusuna açıklık getiren Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, göreve geldiklerinde oyuncuya birikmiş 3 milyon Euro’nun üzerinde borç olduğunu söyledi.[/FONT][FONT=pt_sansregular][FONT=pt_sansbold !important]
Büyük indirim aldık
[/FONT][/FONT][FONT=pt_sansregular]Çebi, “Borcunu yapılan-dırmak için görüştüm ama kesinlikle kabul etmedi. ‘Siz benim paramı ödeyemezsiniz, beni bırakın’ diye ısrar etti. Bırakamayacağımızı söylediğimdeyse ‘Ödemeler yapılmadığı için kontratı fesih hakkı kazandım’ dedi” ifadesini kullandı.
Egemen’den bir indirim alarak sözleşmesinden feragat ettiklerini belirten Ahmet Nur Çebi, “Başka şansımız yoktu. Bu rakam bile bizim için önemli bir rakamdı” diye konuştu.[/FONT][FONT=pt_sansregular][FONT=pt_sansbold !important]
BEŞiKTAŞ iKiNCi TAKIMIM DiYE BiR ŞEY OLMAZ
[/FONT][/FONT][FONT=pt_sansregular] İKİNCİ takım tutmak diye bir şey bana doğru gelmiyor. Ya Beşiktaşlısındır ya da değilsindir. Ama insanların Beşiktaş’a sempatisinin olduğunu bilmek de bizlere büyük keyif veriyor.