12 ye fan takmak bg kazandırır mı ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Nostaji
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Nostaji

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
FAN takmak bg gücünde artış veya motorun rahatlamasına yardımcı olur mu?(bilgiler için teşşektürler).

​Kazandırmaz kardeşim.

Kayışın iptal olması motoru rahatlatır, pervane gereksiz yere çalışmaz ve araç daha fazla ısınır ama bunu hp anlamında getirisi olmaz...

pervanenin çaldığı beygirleri kazanırsınız .Hemde Araç düzenli bir soğutma sisteminede kavuşacaktır.

Motor sıcaklığı ideal çalışma ısının altına düşmeyeceği için yakıttada azalma olur.

foruma az once uye oldum ve soracaklarım arasında buda vardı

bu ıslem kesınlıkle cok faydalı olacaktır hem beygır gucunde artma hemde yakıtta faydası gorulur
fakat bu aracı tanımıyorum ve alalı 2 gun oldu

aklımdan gecen bu araca en az 84 derecelık bı termostat ve elektrıklı sogutma fanı
ve kesınlıkle gucu artacak yakıtıda dusecektır

Bence pek bir faydasi olmaz ayni kayis alternatorude ceviriyor. Pervaneyi cevirmek icin cok fazla guc harcadigini sanmiyorum.

Bence pek bir faydasi olmaz ayni kayis alternatorude ceviriyor. Pervaneyi cevirmek icin cok fazla guc harcadigini sanmiyorum.
termikli fan sistemi kullanan araclarda sıcaklık tavan yapmazsa eger fan ıstedıgın kadar gaza bas hep dusuk devırde doner
bu bıle az bısey performansı dusurur
ve sıcaklık tavan yapıpta termık dırek yuke bınıp motor devrı ıle beraber aynı devırde fanı cevırmeye basladıgında 3000cc motorun bıle canını cıkartır
kaldıkı burda termıksız dırek fan kullanan bı motorun fan sıstemının ıptalını konusuyoruz

kesınlıkle ama kesınlıkle guc artısı olur hemde hıssedılır sekılde

mesela ben zamanında kendı e36 318i aracımda bunu yaptım farkedılır sekılde guc artısı oldu

- Kazandırmaz diye düşünüyorum. :)

En Az 50 Hp :))

Şaka Bir Yana Hissedilir Ufak Bir Değişim Olacaktır, Hani Katalizör İptal iGibi Bir Fark Anca.

Geri