Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
ABD, Rusya’nın Ukrayna için oluşturduğu tehdide karşı Doğu Avrupa’daki müttefik ülkelere asker konuşlandırmaya hazırlanıyor. Rusya, NATO’yu Ukrayna krizini kullanarak bölgeye asker yerleştirmekle suçladı.
NATO Avrupa Müttefik Kuvvetler Yüksek Komutanı ABD’li General Philip Breedlove, Rus ordusunun Ukrayna için oluşturduğu tehdide karşı alınacak önlemler arasında Doğu Avrupa’daki müttefik ülkelere Amerikan askeri konuşlandırılmasının da yer aldığını söyledi.NATO Konferansı’na katılmak için Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan General Breedlove, “Halihazırda en doğudaki müttefiklerimize garanti sağlamak için karadan, havadan ve denizden alınacak önlemler paketi üzerinde çalışıyoruz. Planı gelecek haftadan önce tamamlayıp sunmaya çalışıyoruz” dedi.Amerikan askerlerinin Rusya’ya en yakın müttefik ülkeleregönderilip gönderilmeyeceği sorusuna yanıt veren Breedlove, müttefiklerden gelecek katkıları değerlendireceklerini söyledi.Rusya’nın Ukrayna sınırı yakınlarındaki askeri varlığının devam ettiğine işaret eden Breedlove, “Sınır bölgesinde yaklaşık 40 bin Rus askeri var. Bence bu, çeşitli muharip sınıflardan oluşan bir ordu. Bir başka deyişle bölgede kendisine verilecek askeri görevleri yerine getirmek için gerekli tüm tedariklere sahip bir Rus ordusu var” şeklinde konuştu.Ukrayna sınırı yakınındaki Rus ordusunun sahra hastaneleri, haberleşme birimleri, savaş uçakları, helikopterler ve ağır silahları olduğuna dikkat çeken Breedlove, NATO’nun müttefiklerden gelecek tatkıları değerlendireceğini belirtti.
RUSYA’DAN NATO’YA UYARI
Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise, NATO’nun Doğu Avrupa ülkelerine asker konuşlandırmak için Ukrayna krizini kullandığı ileri sürüldü.Açıklamada, “NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen’in Ukrayna krizini kullanarak Rusya’ya yönelttiği asılsız suçlamalar, 21′inci yüzyılda NATO üyelerine karşı “hayali bir dış tehdit” yaratarak yayılmacı isteklerini güçlendirmeyi amaçlamaktadır” denildi.
DIŞİŞLERİ BAKANLARININ İSTEĞİ
NATO dışişleri bakanları, örgütün Rusya’ya komşu üyelerini yalnız bırakmayacağına dair adımlar atması için Breedlove’a gelecek haftaya kadar süre tanımıştı.Ukrayna’daki siyasi krizin ardından Rus birlikleri, Mart’ta Kırım Yarımadası’nın kontrolünü ele geçirmişti. Kırım Özerk Bölgesi’nde yapılan referandumda halk, Ukrayna’dan ayrılıp Rusya’ya katılmak için oy kullanmıştı.ABD ve diğer Batılı ülkeler, Moskova’yı Ukrayna hükümetine baskı yapmak için sınır bölgesine askeri yığınak yapmakla suçluyor.
TBMM Başkanvekili Meral Akşener milletvekillerine tokmak gösterdi…
Görüşmelerinin yapıldığı TBMM Genel Kurulu’nda MHP ve Ak Partili milletvekileri arasında sözlü tartışmanın sürmesi, TBMM Başkanvekili Meral Akşener’i kızdırdı. Akşener, Başkanlık kürsüsündeki tokmağı eline alarak, “Kalkıp buradan inip elime şunu alıp sizi kovalayamayacağıma göre, suhuletle şu meclisi kavgasız gürültüsüz yürütmeye çalışıyorum” dedi.Gerginliğin ardından verilen 15 dakikalık aranın ardından birleşim tekrar açıldı. Burada Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak arasında yaşanan ‘şerefsiz’ tartışması TBMM Genel Kurulu’nda birleşimin tekrar açılmasından sonra da devam etti. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural arasında yaşanan sözlü tartışmaya Ak Parti ve MHP’li milletvekilleri de girince, TBMM Grup Başkanvekili Meral Akşener sinirlendi.
TOKMAĞI GÖSTERDİ
Devam eden tartışmalar üzerine TBMM Başkanvekili Meral Akşener, Başkanlık kürsüsünde bulunan tokmağı eline alarak salladı ve şunları söyledi: “Emir kipiyle bugüne kadar hiçbir milletvekilline konuşmadım. Sus, otur, kalk, git diye kimseye konuşmadım. Rica ediyorum diyorum. Sonuç itibariyle ricaya uyarsınız uymazsınız sizin bileceğiniz iş. Kalkıp buradan inip elime şunu alıp kovalayamayacağıma göre sizleri, dolayısıyla bakın suhuletle şu meclisi kavgasız gürültüsüz yürütmeye çalışıyorum. Ben bir milletvekilini ister burada, isten orada otursun emir kipiyle hiç konuşmadım, konuşmayacağım da. Herkes için geçerli. Elbet ben rica edeceğim uyacaksınız, uymayacaksınız sizinle alakalı.Benim görevim sükuneti sağlayabilmek. Sağlayamazsam idare amirleri devreye girecek.”Tartışmalar sürünce Meral Akşener, birleşime tekrar ara verdi. Genel Kurul saat 20.30′da yeterli sayı olmadığı için birleşim kapandı. Genel Kurul haftaya salı günü saat 15.00′de tekrar toplanacak.
YSK, ana muhalefet partisinin Ankara itirazını dün reddetti. Kararı değerlendiren CHP’nin adayı Mansur Yavaş, ”Yüksek Seçim Kurulu bu seçimde sınıfta kalmıştır” dedi.
CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, Ankara’da seçimlerin iptal edilmesi için yaptıkları başvurunun YSK tarafından reddedilmesinin ardından bugün basın toplantısı düzenledi.
Mansur Yavaş şöyle konuştu:
“Yüksek Seçim Kurulu bu seçimde sınıfta kalmıştır. En büyük gerekçelerinden bir tanesi yeterli eğitimi vermemiş ve farkındaysanız Türkiye’nin her yerinde muhtarlık pusulaları zarfların içine girmiştir.Hal böyle iken YSK, seçim günü bu durumu fark etmiş öğlen vakti bütün sandık başkanlarına mesaj çekmek zorunda kalmıştır. Mesaj atılana kadar vatandaşlar muhtarlık pusularını oy pusularının içine koymak suretiyle oy kullanmışlardır. Bu yüzden oylarını geçersiz hale getirmişlerdir.”
TDK tarafından 12 Şubat 2014’de davanın görüldüğü İstanbul 3’üncü Asliye Hukuk Mahkemesi’ne gönderilen yazıda, “Bu söz kişinin, bazı kişi ve varlıklara ilişkin kanaatini anlatan kelimedir” denildi.
Heykeltraş Mehmet Aksoy’un Kars’ta yıktırılan ‘İnsanlık Anıtı’ heykeli için “Ucube” dediği gerekçesiyle Başbakan Recep Tayip Erdoğan hakkında açtığı 100 bin TL’lik tazminat davasında Türk Dil Kurumu’ndan (TDK) mahkemeye gönderilen yazıda, “Ucube” kelimesinin olumsuz anlam içermesine rağmen hakaret anlamı taşımadığı belirtildi.Hürriyet’in haberine göre, TDK tarafından 12 Şubat 2014’de davanın görüldüğü İstanbul 3’üncü Asliye Hukuk Mahkemesi’ne gönderilen yazıda, “Bu söz kişinin, bazı kişi ve varlıklara ilişkin kanaatini anlatan kelimedir” denildi.İstanbul 3′üncü Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Aksoy’un avukatı Turgut Kazan ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Ferah Yıldız katıldı.Mahkeme, 286 bin bedel ile ödenen heykelin yapımı ve bu beyan sonrası yıkımını nedeniyle bu işlemi yapan Kars Belediyesi ve yetkilileri hakkında ve daha önce karar veren kişiler hakkında belediyeyi zarara sokmuşlar ise Kars Belediye Başkanlığı’ndan ve ayrıca İçişleri Bakanlığı’ndan sorulmasına karar vererek duruşmayı erteledi.
Adana’da dinleme soruşturması kapsamında istihbarat daire başkanlığında görevli 2 müdür ve 2 amir ifade veriyor.
Yasadışı dinlemelere yönelik soruşturma kapsamında Adana’da mahkemeye sevk edilen aralarında 2 emniyet müdürün de bulunduğu 6 polis tutuklanmıştı. Sanıklar, usulsüz dinleme ve özel hayatın gizliliğini ihlal etmekle suçlanıyor. Dinleme iddialarıyla ilgili soruşturmanın genişletildiği öğrenildi. Bu kapsamda, İstihbarat Daire Başkanlığı’nda 2 müdür ve 2 amirin ifade verdiği bildirildi...