1.6 lpg bobin arızası ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Gökda
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Gökda

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
2010 model155 bin km fluence 1.6 lpg li araç. Araç yokuş çıkarken 5. Viteste lpg de itekleme silkeleme oluyor hız 80 kadar düşüyor benzinde ayni yokusu itekleme olmadan 130 la cikiyor...lpg de düz yoldada 140 150 hız yaparkende oluyor.. usta baktı lpg enjektorleri temiz..usta bujilerdendir dedi degistim yine ayni sorun devam ediyor... buyuk ihtimalle bobinden kaynaklandigini dusunuyorum...bu usta bujileri temizleyip eski bujiyi yeni diye takmış olabilirmi? Arabayı bilgisayara bagladıklarında bobin arızası gozukmezmi?

Bobin arızası ateşleme sistemi ile alakalı bir arızadır Dolayısı ile Benzin Gaz düz yol çıkarken inerken ayırt etmez sürekli dengesiz bir çalışma yaşatır size bu neden ile muhtemelen bobin arızası değil arıza ateşleme sistemi arızası verir bobin arızası anlamak basit aracınız çalışır vaziyette iken bobinleri kendinize doğru çekerek çıkartın bobin arızasını o zaman yaşayacaksınız taktığınız da aracınız eski haline dönecek merak etmeyin..

Gecen başka bir ustaya götürdüm oda lpg regülatörü olabilir dedi.. lpg 270 km yol yaptıktan sonra antifirizin sıcakligina baktim 35-40 derece arasiydi... termostatı yansanayi taktırmıştım ondan olabilir... yazın orjinal parça alip kendim takicam su hortumları termostat regülatör ... En iyisi kendi arabamızın ustası olmak..

Geri