1.5 DCI Manuel Yakıt Tüketiminiz Nedir

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ecuetos
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ecuetos

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar. 1.5DCI Manuel 2013 icon paket clio 4 sahibiyim. Havaların soğumasıyla inanılmaz düzeyde yakıt tüketiminin arttığını gözlemliyorum. Belki de havayla bir ilgisi yoktur bilmiyorum fakat yazın ortalamam şehir içi 5.4 civarlarındayken şuanda 6.5 civarlarında seyrediyor. Sizde durum nedir? Ve lütfen yakıt tüketimi yazdıktan sonra genel olarak trafikli veya trafiksiz ortam da mı sürüyorsunuz yazarsanız sevinirim.

Merhaba arkadaşlar. 1.5DCI Manuel 2013 icon paket clio 4 sahibiyim. Havaların soğumasıyla inanılmaz düzeyde yakıt tüketiminin arttığını gözlemliyorum. Belki de havayla bir ilgisi yoktur bilmiyorum fakat yazın ortalamam şehir içi 5.4 civarlarındayken şuanda 6.5 civarlarında seyrediyor. Sizde durum nedir? Ve lütfen yakıt tüketimi yazdıktan sonra genel olarak trafikli veya trafiksiz ortam da mı sürüyorsunuz yazarsanız sevinirim.
bende 2012 1.5 90 manuel icon sahibimiyim,kışın kısa mesafe kullanıyorum aynı şekilde 6.5-7 lt seviyelerinde geziniyor, ankara ilçesindeyim trafik yok,evden işe motor ısınmıyor bile 5km,kış lastiğinin de etkisi büyük,yumuşak oldugu için yol tutuş ve yakıt artırıyor,yazın normale dönüyor,veya bir uzun yol yarpim 50 60km kadar,hemen 4-5 seviyelerine geliyor sakin kullanımda(100-110km/h)

bende 2012 1.5 90 manuel icon sahibimiyim,kışın kısa mesafe kullanıyorum aynı şekilde 6.5-7 lt seviyelerinde geziniyor, ankara ilçesindeyim trafik yok,evden işe motor ısınmıyor bile 5km,kış lastiğinin de etkisi büyük,yumuşak oldugu için yol tutuş ve yakıt artırıyor,yazın normale dönüyor,veya bir uzun yol yarpim 50 60km kadar,hemen 4-5 seviyelerine geliyor sakin kullanımda(100-110km/h)

Evet soğuk havadan olduğunu bugün netleştirdim. Sabah araçla 12 km yol yaptım. 1 saat civarında araç kapalı garajda bekledi sonrasında tekrardan 12 km yaptım. Dönüşteki 12 km'de araç ortalaması 6.4'den 5.3'e indi. Bunlar şehir içi fakat az trafikli veriler. Teşekkür ederim.

Konu sahibiyle aynı araca sahibim. Yıllık 10 bin zor yapıyorum. Kışın genelde iş-ev 3 km gidiş, 3 km geliş ve kısa mesafelerde kullanıyorum. Güzergahım yokuşlu ve İstanbul trafiğinde kullanıyorum. Klima çoğunlukla otomatikte ve cam hep hafif açık. Ortalamam hep 6-7 arası.

Yazın İstanbul'a yakın yerlere gidip geliyorum ama hızım dengesiz, 140 üstü gittiğim de oluyor, yavaş gittiğimde veya aracın ve bagajın dolu olduğu da oluyor. Bakımları sanayide yaptırıyorum, hiç aksatmadım.

Genelde ortalamam dediğim gibi 6-7 arası.

Yapılan toplam yol 460 km şehir içi ağırlıklı kullanım.
Ortalama hız 27,
Ortalama tüketim 4.5 lt
Aracım 2014 dCi 75 Hp 97 bin km de. Bakımları yapılması üzerinden 8 bin km geçti.
Araçlarımız az yakıyor ama sakin kullanım şartı ile. Şehir dışı 100 km hızı geçmem, şehir içi de ışıkları gördüğümde 100 m geriden ışığın durumuna göre kendimi ayarlar ona göre fren yapmadan vites düşürerek ilerlelerim.

2014 icon dci manuel var bende 215 45 17 yazlık lastiklerle ortalamam şehiriçi (sakin kullanım değil) 6.5 uzun yol 130a sabitlerim 5.5 yaza nazaran 0.7 -8 artış var

Sabah baktım 7.2 yazıyor. Araç ısınana kadar gideceğim yere ulaşıyorum zaten...

Geri